• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kultūras ministrijas ieceri par algu paaugstināšanu kapitālsabiedrību vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2009., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/194100

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre Baiba Rozentāle

Vēl šajā numurā

30.06.2009., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kultūras ministrijas ieceri par algu paaugstināšanu kapitālsabiedrību vadītājiem


 

Ministru prezidents:

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata, ka Kultūras ministrijai (KM) ir jāatsauc 29.jūnija Ministru kabineta komitejas sēdei iesniegtie grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 5.maija noteikumos Nr.411 “Noteikumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa atlīdzību, pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību”.

Pēc valdības vadītāja domām, nav pamatota vienas jomas – valsts kapitālsabiedrību, kas veic valsts deleģētas kultūras funkcijas, – vadītāju atalgojuma aprēķināšanas kritēriju mainīšana, attiecīgajā grupā iedalot tos atbilstoši vidējam darbinieku skaitam.

 “Neredzu nevienu argumentu par labu šāda lēmuma pieņemšanai, it īpaši situācijā, kad valsts sektorā strādājošajiem algas tiek mazinātas, kā arī tiek samazināti sociālie pabalsti un pensijas,” pauž Valdis Dombrovskis.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

 

Kultūras ministrs:

Kultūras ministrs Ints Dālderis ir ierosinājis no šodienas Ministru kabineta komitejas sēdes darba kārtības izslēgt Kultūras ministrijas iesniegtā grozījumu projekta izskatīšanu, kas paredzēja izlīdzināt atalgojumu kultūras iestāžu vadītājiem. Ierosinājums guvis arī premjerministra Valda Dombrovska un valdības atbalstu, un noteikumu projekta tālākā virzība tiek apturēta.

Šādu lēmumu kultūras ministrs pieņēmis pēc tam, kad KM kapitālsabiedrību (teātru un koncertorganizāciju) direktori pauduši saprotošu attieksmi un, respektējot valsts budžeta situāciju, piekrituši turpināt darbu, saņemot atlīdzību maksimāli 1247 latu apmērā.

Grozījumi noteikumos tika izstrādāti, pamatojoties uz teātru direktoru lūgumu pārskatīt atalgojumu pēc šā gada maijā veiktā atalgojuma samazinājuma saskaņā ar MK apstiprinātajiem noteikumiem par kapitālsabiedrību valdes locekļu atalgojumu.

Kā zināms, Kultūras ministrijas pārraudzīto teātru, orķestru, operas un citu kapitālsabiedrību direktoru atalgojums pēdējā laikā ir samazinājies vidēji par 60%.

Dace Vizule, Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!