• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par likumības revīziju SIA "Saldus Siltums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2009., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193900

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 25.jūnijā

Vēl šajā numurā

27.06.2009., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par likumības revīziju SIA “Saldus Siltums”


 

Pārdodot siltumenerģiju par Saldus domes noteikto samazināto maksu, SIA “Saldus Siltums” ir pārkāpusi normatīvo aktu prasības, kas nosaka, ka energoapgādes komersantam enerģija ir jāpārdod par regulatora noteiktajiem tarifiem. Saskaņā ar likumdošanu SIA “Saldus Siltums” ir jāpiemēro Liepājas sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātie tarifi.

Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatēja, ka SIA “Saldus Siltums”, sagatavojot rēķinus par piegādāto siltumenerģiju, kopš 2009.gada 1.marta ir piemērojusi samazināto maksu saskaņā ar Saldus domes lēmumu, taču domei nebija tiesību to pieņemt.

VK iesaka SIA “Saldus Siltums” nodrošināt, ka tiek piemērots regulatora apstiprinātais siltumenerģijas tarifs, un nepieciešamības gadījumā iesniegt siltumapgādes tarifa projektu regulatoram apstiprināšanai.

Pārkāpjot normatīvo aktu noteikumus, nav noslēgts līgums par siltumenerģijas piegādi starp siltuma ražotāju SIA “Saldus Siltums” un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotāju SIA “Saldus namu pārvalde”, tādējādi nenosakot abu pušu pienākumus un tiesības.

VK iesaka noslēgt līgumu par siltumenerģijas piegādi, definējot siltuma ražotāja un dzīvojamo māju apsaimniekotāja pienākumus un tiesības.

SIA “Saldus Siltums” nav nodrošinājusi caurskatāmu pamatdarbības mērķu sasniegšanu, kas ietver arī skaidru sakarību definēšanu starp veicamajiem darbiem un siltumapgādes efektivitātes paaugstināšanu. Valsts kontrole revīzijā konstatēja, ka uzņēmuma veicamo darbu plānā nav iekļauti siltumapgādes uzlabošanas rādītāji.

VK iesaka SIA “Saldus Siltums” apsvērt iespēju izstrādāt stratēģiju siltumenerģijas piegādes efektivitātes paaugstināšanai, nosakot efektivitāti raksturojošus rādītājus un to sasniegšanai nepieciešamos resursus.

SIA “Saldus Siltums” ir pašvaldības uzņēmums, kas Saldus iedzīvotājiem nodrošina siltumenerģijas piegādi apkurei un ūdens uzsildīšanai.

Valsts kontroles likumības revīzija “SIA “Saldus Siltums” siltumenerģijas tarifu aprēķināšana un piemērošana atbilstoši normatīvo aktu prasībām” ietvēra SIA “Saldus Siltums” dokumentu pārbaudi attiecībā uz siltumapgādes tarifa aprēķināšanu un piemērošanu iedzīvotājiem 2008./2009.gada apkures sezonā.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!