• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot ārstus piedalīties veselības sistēmas reformās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2009., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.06.2009., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot ārstus piedalīties veselības sistēmas reformās

 

Valsts prezidents Valdis Zatlers 19.jūnijā piedalījās 6. Latvijas ārstu kongresa atklāšanā, aicinot ārstus piedalīties veselības sistēmas reformās, lai veidotu sev un pacientiem gandarījumu sniedzošu sistēmu, apsolot šajā reformu procesā sekot līdzi, lai konsultatīvo padomi veidotu speciālisti no ārstu vidus.

Uzrunājot klātesošos un īpaši ārstus, Valsts prezidents atzīmēja, ka viņam ir prieks piedalīties šajā, nu jau par 20 gadu ilgu tradīciju kļuvušajā pasākumā. V.Zatlers uzsvēra, ka, kopš viņš ir Valsts prezidents, uz medicīnu viņam ir iespēja raudzīties no malas. “Visaugstākā atbildības pakāpe pret cilvēku ir tieši ārstam, vislielākie riski, ko cilvēks veic otra cilvēka labā, ir tieši saistīti ar ārsta darbu,” viņš teica.

Valsts prezidents uzsvēra, ka ārstiem, tāpat kā ikvienam citam, ir būtiski darīt darbu, kas patīk, kas sniedz gandarījumu un laimes sajūtu. V.Zatlers aicināja ārstus: “Neliekuļosim, būsim atklāti gan pret sevi, gan citiem, paužot savu viedokli kādā no jautājumiem, jo neviena cita inteliģences grupa tik precīzi un reizē arī emocionāli nepauž visas sabiedrības viedokli.” Viņš novēlēja ārstiem to vienmēr atcerēties un ikdienā attiecīgi rīkoties.

Latvijas ārstu kongress ir lielākais Latvijas ārstu forums, kas notiek reizi četros gados Rīgā kopš 1989.gada. Šā kongresa mērķis ir runāt par Latvijas medicīnas un Latvijas veselības aprūpes situāciju un problēmām, kā arī ārstu, medicīnas māsu un citu medicīnas profesionāļu tiesībām un pienākumiem, viņu vietu sabiedrībā, profesionālās izaugsmes sarežģījumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!