• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Pateicoties darbiniekiem, kas svētkos nodrošināja kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2009., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot ārstus piedalīties veselības sistēmas reformās

Vēl šajā numurā

26.06.2009., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Pateicoties darbiniekiem, kas svētkos nodrošināja kārtību


 

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece izsaka pateicību visu dienestu darbiniekiem, kas svētku dienās un pirms tām strādājuši pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību. Kā uzsver ministre, spriežot pēc apkopotās negadījumu statistikas, šogad Jāņi aizvadīti salīdzinoši mierīgi, un lielā mērā tas ir atbildīgo dienestu godprātīgi paveiktā darba rezultāts.

 “Ja lielākajai daļai iedzīvotāju Jāņi ir gandrīz nedēļu garas papildu brīvdienas, ko pavadīt draugu lokā, pie ugunskura vai zaļumos, tad policistiem, robežsargiem, ugunsdzēsējiem un citu dienestu darbiniekiem tas ir smaga darba laiks, kad jāpilda dotais solījums kalpot savai valstij. Esmu gandarīta, ka šogad dienesti ir godam pildījuši savus uzdevumus un kopīgiem spēkiem esam spējuši nepieļaut asiņaino Jāņu atkārtošanos,” norādīja L.Mūrniece.

Kopumā no 20. līdz 24.jūnijam intensīvā režīmā uz ceļiem policisti pārbaudījuši vairāk nekā 65 tūkstošus autobraucēju, no kuriem 414 personām konstatēts alkohola reibums, bet vēl divi braucēji pie stūres bija sēdušies narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Būtiski, ka Līgo vakarā un Jāņu dienā nav reģistrēts neviens satiksmes negadījums ar bojāgājušiem un cietušas tikai 14 personas, kas ir salīdzinoši neliels skaits.

Tāpat arī pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotās statistikas redzams, ka Līgo svētki pagājuši bez traģiskiem ugunsgrēkiem. Glābēji no 21. līdz 24.jūnijam izbraukuši uz 65 ugunsgrēkiem un veikuši 35 glābšanas darbus, bet Līgo vakarā nācies izbraukt arī uz 23 maldinošiem izsaukumiem, jo līgotāji sakurinājuši tik lielu Jāņu ugunskuru, ka kaimiņiem, no attāluma raugoties, tas izskatījies pēc degošas mājas.

 

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!