• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības ministra demisiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.2009., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193495

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par ANO novērošanas misijas Gruzijā mandāta nepagarināšanu

Vēl šajā numurā

18.06.2009., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības ministra demisiju

 

17.jūnijā veselības ministrs Ivars Eglītis iesniedzis Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim demisijas rakstu, kurā paziņo par atkāpšanos no veselības ministra amata.

Atkāpšanās rakstā Ivars Eglītis uzsver, ka nevar uzņemties atbildību par veselības aprūpes nozari situācijā, kad, pēkšņi un būtiski samazinot budžetu, valsts vairs nespēs nodrošināt medicīnas pakalpojumu pieejamību lielai daļai Latvijas iedzīvotāju.

 “Neradot sociālās aizsardzības sistēmu tiem pacientiem, kuriem līdzekļu trūkums jau tagad liedz saņemt savlaicīgu un kvalitatīvu medicīnisko palīdzību, tālāki veselības budžeta samazinājumi nebija pieļaujami, jo tie ir nesamērīgi nozares sociālajai atbildībai. To es kā ārsts un veselības aprūpes vadības speciālists nevaru pieņemt.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments


 

17.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieņēma veselības ministra Ivara Eglīša demisijas rakstu.

Vērtējot šādu ministra lēmumu, V.Dombrovskis pateicās I.Eglītim par līdzšinējo darbu un atzina: “Šajā krīzes situācijā veselības ministrs ir izvēlējies vieglāko ceļu, jo ir skaidrs, ka veselības aprūpes sistēma ir smagu, bet neatliekamu un izšķirošu reformu priekšā. To veikšanai ir nepieciešama politiska griba un pārliecība par to, ka galarezultāts būs adekvāts tādam veselības aprūpes modelim, kādu vajadzēja ieviest jau pirms vairākiem gadiem. Ja ministrs godprātīgi atzīst, ka nevarēs šīs reformas vadīt, tad viņa demisija ir saprotama un pieņemama.”

Ministru prezidents sagaida koalīcijas partneru – Tautas partijas – valdes lēmumu par to, kāda būs turpmākā attieksme pret veselības aprūpes nozares vadīšanu.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!