• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par iespēju daļēji finansēt sporta skolu treneru algas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2009., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193441

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministrija: Par mūzikas un mākslas skolu pedagogu atalgojumu

Vēl šajā numurā

17.06.2009., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par iespēju daļēji finansēt sporta skolu treneru algas


 

Sporta skolu treneru atlīdzībai no 1.septembra līdz šā gada beigām Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir atradusi daļēju finansējumu gandrīz pusmiljona latu apmērā. Apvienojot un optimizējot IZM padotībā esošās aģentūras, līdzekļi tiks pārdalīti par labu sporta skolu treneru atalgojumam – uzsver izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe. Viņa piebilst, ka par šādu līdzekļu pārdali 14.jūnijā vienojās arī Ministru kabinets, lemjot par 2009.gada valsts budžeta grozījumiem.

Turklāt, lai meklētu papildu risinājumus saistībā ar sporta skolu treneru atalgojumu, jau 12.jūnijā ministre aicināja uz sarunu Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta federāciju padomes un Latvijas Sporta skolu direktoru padomes pārstāvjus, kurā tika panākta vienošanās, ka arī partneri meklēs iespējas un atbalstīs sporta skolu darbību, tajā skaitā arī treneru atalgojumu, lai ekonomikas stabilizācijas laikā kaut daļēji nodrošinātu viena no sporta sistēmas pamatiem – sporta skolu – darbību.

Savukārt pēc ministres T.Koķes un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Andra Jaunsleiņa sarunām rasta kopīga izpratne, ka arī pašvaldības savu iespēju robežās radīs iespējas un turpinās atbalstīt pašu dibinātās sporta skolas. Tāpat IZM turpina darbu, lai kopā ar sociālajiem partneriem nodrošinātu finansējumu sporta skolu treneru atlīdzībai arī nākotnē, neskatoties uz sarežģīto valsts budžeta situāciju.

Kopumā Latvijā ir 69 pašvaldību dibinātas sporta skolas, kurās ir apmēram 30 tūkstoši audzēkņu un treneri atlīdzību saņem mērķdotācijas veidā no valsts budžeta līdzekļiem. Vienlaikus ministre rosina atsevišķas pašvaldības sakārtot un koncentrēt savu sporta skolu tīklu, jo valstī ir pašvaldības, kurās ir vairākas sporta skolas.

Veidojot šā gada valsts budžeta grozījumus, 11.jūnijā valdību veidojošās politiskās partijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Pensionāru federācija parakstīja vienošanos saistībā ar budžeta deficīta samazināšanu par 500 miljoniem latu 2009.gadā, kas paredz samazināt arī mērķdotācijas pašvaldībām sporta, mākslas un mūzikas skolām par 8,1 miljonu latu; sporta skolām no šīs summas līdz 2009.gada beigām bija paredzēti 2,4 miljoni latu.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!