• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par palestīniešu bērnu rehabilitāciju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2009., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par iespēju daļēji finansēt sporta skolu treneru algas

Vēl šajā numurā

17.06.2009., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par palestīniešu bērnu rehabilitāciju Latvijā


 

16.jūnijā Latvijā ieradās 18 palestīniešu bērni no Gazas joslas, lai saņemtu divu nedēļu rehabilitācijas kursu Latvijas Valsts sociālās integrācijas aģentūrā Dubultos. Projektu īsteno Latvijas Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas goda konsuliem Ēģiptē, Jordānijā, Libānā un Sīrijā, kā arī Arābu kultūras centra un sabiedriskās organizācijas “Līderes” finansiālu un organizatorisku atbalstu. Projekta koordinācijā no Palestīniešu pašpārvaldes piedalījās Ārlietu ministrija un organizācija “Give Gaza”. Gazas joslas–Ēģiptes robežšķērsošanas punktā projekta dalībniekus sagaidīja Latvijas vēstnieks Ēģiptē Māris Selga, lai pavadītu uz Kairas lidostu.

Projekta dalībnieki ir 6 līdz 18 gadus veci bērni, kuri ir cietuši nesenās militārās krīzes laikā, gūstot ievainojumus vai zaudējot vecākus. Valsts Sociālās integrācijas aģentūra katram bērnam nodrošinās ārsta noteiktu individuālu rehabilitācijas programmu, kas ietvers psihologa konsultācijas, ūdens procedūras, fizioterapiju, ārstniecisko vingrošanu un nepieciešamības gadījumā medikamentus. Medicīnisko programmu papildinās Latvijas iepazīšanas programma, kuras ietvaros bērni apmeklēs Jūrmalas un Rīgas nozīmīgākās vietas un muzejus, izzinās mūsu Līgo svētku tradīcijas, piedaloties folkloras kopu vadītajos ielīgošanas pasākumos Jūrmalā.

Projekta sagatavošanā neatsveramu organizatorisku atbalstu sniedza Latvijas goda konsuls Ēģiptē Saads Agizi, Jordānijā – Hālids Mikdadi, Libānā – Žerārs Renno un Sīrijā – Nihads Zabadna, nodrošinot komunikāciju ar atbildīgajām palestīniešu institūcijām un finansiālu atbalstu, sedzot projekta dalībnieku sauszemes transporta izmaksas. Projekta norises laikā Latvijas goda konsuls Jordānijā H.Mikdadi plāno ierasties Latvijā, lai tiktos ar projekta dalībniekiem un dāvinātu bērniem pēcpusdienas kultūras programmu.

Arābu kultūras centrs Hosama Meri vadībā nodrošinās latviešu–arābu valodu tulkojumu un organizēs palestīniešu bērniem kultūras pasākumus, tai skaitā izbraukumu ar kuģīti pa Daugavu.

Sabiedriskā organizācija “Līderes” Aivas Vīksnas vadībā, vadoties pēc savas devīzes principa “Radīt vairāk mīlestības un siltuma šajā pasaulē”, organizēs bērniem Saules muzeja apmeklējumu. Tā būs iespēja palestīniešu un latviešu bērniem apgleznot saulītes un dāvināt cits citam laba vēlējumus.

Humānās palīdzības projekts “Rehabilitācijas programma konfliktā Gazas joslā cietušajiem bērniem” ir Latvijas līdzdalība starptautiskās sabiedrības sniegtajā atbalstā Gazas joslas rekonstrukcijai un humānās krīzes pārvarēšanai pēc militārās operācijas šā gada sākumā saskaņā ar starptautiskajā donoru konferencē Gazas joslas rekonstrukcijas atbalstam 2.martā Kairā lemto.

Saskaņā ar 12.marta MK lēmumu Latvijas valdība projekta “Rehabilitācijas programma konfliktā Gazas joslā cietušajiem bērniem” īstenošanai ir piešķīrusi 17 500 latu. No tiem 8600 latu tiks izlietoti rehabilitācijas programmai Latvijas Valsts sociālās integrācijas aģentūrā, 8900 latu paredzēti projekta dalībnieku transportēšanas izdevumiem uz Latviju.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!