• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par mūzikas un mākslas skolu pedagogu atalgojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2009., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par astoņiem pārrobežu sadarbības līgumiem

Vēl šajā numurā

17.06.2009., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par mūzikas un mākslas skolu pedagogu atalgojumu


 

Nepieciešamie līdzekļi bērnu mūzikas un mākslas skolu pedagogu atalgojumam, ko valsts budžeta dotācijas veidā piešķir Kultūras ministrija (KM), ir rasti, pārdalot Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecībai paredzēto finansējumu.

Kultūras ministrs Ints Dālderis, uzsverot bērnu mūzikas un mākslas skolu nozīmīgo lomu kultūrizglītībā un uz zināšanām balstītas sabiedrības veidošanā, norāda: “Šobrīd ir rasts risinājums, lai saglabātu desmitiem gadu garumā veidoto sistēmu. Esam darījuši visu iespējamo, lai 145 bērnu mūzikas un mākslas skolas šogad varētu turpināt savu darbību, nodrošinot finansējumu 1700 pedagogu likmju atalgojumam, taču pašvaldībām, kuras ir šo skolu dibinātājas un uzturētājas, pašām ir jālemj, kā organizēt skolu turpmāko darbību.”

Vairāk nekā viens miljons latu no LNB paredzētajiem līdzekļiem tiks novirzīti mūzikas un mākslas skolu pedagogu darba samaksas nodrošināšanai 2009.gadā, savukārt trūkstošo summu bibliotēkas projekta īstenošanai plānots kompensēt no valsts īpašuma objektu privatizācijā gūto ienākumu atskaitījumiem, kā to paredz 14.jūnija valdības ārkārtas sēdes lēmums.

Kultūras ministrija uzsver, ka šādi tiek nodrošināta gan ļoti būtiska esošās kultūrizglītības sistēmas posma saglabāšana, gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijas turpināšana. Ekonomiskās krīzes apstākļos bibliotēkas celtniecība rada pozitīvu ietekmi uz tautsaimniecību – projekta īstenošanā patlaban nodarbināti vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku. Projekta īstenošana ir nozīmīga būvniecības sektoram, kas ir viens no ekonomikas dzinējspēkiem, savukārt ilgtermiņā Gaismas pils vērtējama kā nozīmīgs solis zināšanu sabiedrības attīstībā un konkurētspējīgas tautsaimniecības veidošanā Latvijā.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!