• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 20.jūlijā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Visiem kopā - kā vienotai komandai - tādu saskaņu vēlot, kas kopēji paveikto padara daudz lielāku nekā atsevišķo darbu kopsumma!"

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 20.jūlijā, Ministru kabineta sēdē:

Vakar, 20.jūlijā, pirmo Ministru prezidenta Andra Šķēles vadītās jaunās valdības sēdi ar uzrunu ministriem atklāja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Ministru prezidents A.Šķēle.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Slovākijas Republikas Aizsardzības ministrijas vienošanos par militāro sadarbību". Vienošanās paredz, ka ik gadu abas puses izstrādās sadarbības plānus, kuros saskaņos abpusēji interesējošus pasākumus.

Pamatā akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 4.augusta noteikumos Nr.289 "Noteikumi par akcīzes preču noliktavu naftas produktiem". Grozījumi paredz precizēt noteikumos ietvertās normas un pilnveidot akcīzes nodokļa iekasēšanu.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta pilnvarojumu". Tas paredz līdz konkursa kārtībā noteiktās juridiskās personas pilnvarošanai pilnvarot sabiedrisko organizāciju "Kases aparātu tirgotāju un servisa dienestu asociācija" veikt kases aparātu, kases sistēmu un specializēto elektronisko iekārtu ekspertīzi.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par vienošanos apdrošināšanas jomā atbrīvošanu no Konkurences likumā noteiktā vienošanās aizlieguma".

Akceptēti noteikumi "Patērētāju tiesību aizsardzības centra nolikums". Patērētāju tiesību aizsardzības centrs ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas aizsargā patērētāju tiesības un intereses.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts "Antidempinga likums". Likuma mērķis būs nodrošināt efektīvu iekšējā tirgus un vietējā ražotāja interešu aizsardzību negodīgas konkurences gadījumos.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1995.gada 12.jūlija rīkojumā Nr.379 "Par darba grupu Latvijas Republikas un Ukrainas sarunām par brīvās tirdzniecības līgumu". Par darba grupas vadītāju apstiprināts Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Kaspars Gerhards.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Grozījumi nepieciešami, lai pastiprinātu atbildību par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu, kā arī lai pastiprinātu atbildību par Ceļu satiksmes likuma, Ceļu satiksmes noteikumu un citu ar transportu saistītu normatīvo aktu pārkāpumiem.

Lai noteiktu Pašvaldību lietu pārvaldes juridisko statusu, akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 14.janvāra noteikumos Nr.34 "Pašvaldību lietu pārvaldes nolikums".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība naturalizācijas kārtībā piešķirta 447 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 91 viņu nepilngadīgajam bērnam.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Higiēnas un marķējuma prasības dzīvu gliemeņu piedāvājumam tirgū".  Tie nosaka higiēnas prasības tirgū piedāvājamām dzīvām gliemenēm (divvāku gliemjiem), kas pieder pie adatādaiņiem ( Echinodermata ), jūras gliemežiem jeb jūras vēderkājiem ( Gastropoda ) vai tunikātiem ( Tunicata ) un barojas, filtrējot barību no ūdens.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1996.gada 16.janvāra noteikumos Nr.21 "Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību". Grozījumi pagarina rūpnieciskās zvejas tiesību nomas maksas termiņu līdz kārtējā nomas gada 30.septembrim. Sakarā ar izmaiņām zvejas apstākļos mainīta maksa par zvejas rīku limita vienību.

Ministru kabinets akceptēja valsts budžeta 2000.gadam turpmāko izstrādes grafiku.

Valdība pieņēma zināšanai finansu ministra E.Krastiņa sniegto informāciju par situāciju valsts budžetā 1999.gadā. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai 27.jūlija Ministru kabineta sēdē grozījumu projektu likumā "Par valsts budžetu 1999.gadam".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!