• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 14.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.1999., Nr. 236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 20.jūlijā, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

21.07.1999., Nr. 236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 14.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar trīsdesmit pieciem dokumentiem. Tie ir trīspadsmit likumi, kas Saeimā pieņemti no 27.maija līdz 10.jūnijam, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 1.līdz 30.jūnijam, un Ministru kabineta tiesību akti, kas izdoti no 25.maija līdz 8.jūnijam. Likums "Par pagaidu pasākumiem cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai" nosaka pagaidu pasākumu no 1.jūnija līdz šā gada 17.decembrim — papildu muitas nodokļa likmi. Saeima ratificējusi vairākus Latvijas Republikas starptautiskos līgumus: ar Igaunijas Republiku — par zemes lietošanas tiesību nodošanu, ar Ķīnas Tautas Republiku un Kipras Republiku — par gaisa satiksmi, ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienoto Karalisti — par muitas administrāciju savstarpēju palīdzību, Bernes konvenciju par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem un 1976.gada Konvenciju par atbildības ierobežošanu attiecībā uz jūras prasībām. Vispārējās izglītības likums reglamentē valsts, pašvaldību un citu izglītošanas procesā iesaistīto personu darbību, lai radītu apstākļus vispusīgi izglītotas personības veidošanai, nepārtrauktai izglītības turpināšanai, profesijas apguvei un patstāvīgai orientācijai sabiedriskajā un valsts dzīvē. Likums nosaka trīs vispārējās izglītības pakāpes: pirmsskolas, pamatizglītību un vidējo izglītību. Īpašie izglītības veidi ir speciālā izglītība, sociālā korekcija, pedagoģiskā korekcija. Atkarībā no izglītojamo vecuma noteikta maksimālā slodze dienā vai nedēļā, mācību stundas un mācību gada ilgums. Profesionālās izglītības likuma mērķis ir nodrošināt valsts politikas īstenošanu šajā jomā un profesionālās izglītības sistēmas darbību, vadību un attīstību. Grozījumi izdarīti likumā "Par Aizsardzības spēkiem", Valsts drošības iestāžu likumā u.c.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus "Studējošo kreditēšanas noteikumos", noteikumos par pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju, par valsts nodevu par iedzīvotāju reģistrāciju dzīvesvietā un par kokmateriālu transporta pavadzīmes–rēķina lietošanas un noformēšanas kārtību. Izdoti noteikumi par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanas kārtību darījumos ar kokmateriāliem, kuri ir spēkā no šā gada 1.jūlija līdz 2002.gada 31.decembrim. Saskaņā ar likumu "Par nekustamā īpašuma nodokli" izdoti noteikumi "Nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību aktualizācijas kārtība". Noteikumi par sadzīves iekārtām, kurās tiek izmantots gāzveida kurināmais, nosaka drošības kritērijus, kādi jāievēro, projektējot un ražojot šīs iekārtas, atbilstības novērtēšanu un kārtību, kādā gāzes iekārtas tiek pārdotas iekšējā tirgū vai nodotas lietošanā. Divos pielikumos dots novērtēšanas procedūras apraksts un marķējuma paraugs. Saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likumu izdoti noteikumi "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumu veikšanas kārtība". Šos pasākumus organizē amatpersonas ar medicīnisko, veterināro, biologa vai ķīmiķa izglītību, bet tos veic apmācītas personas — dezinfektori. Noteikumiem ir trīs pielikumi ar veidlapu paraugiem: izmantojamo bīstamo preparātu uzskaites žurnāla, objekta dezinsekcijas kartes un objekta deratizācijas kartes. Saskaņā ar likumu "Par sadzīves atkritumiem" izdoti noteikumi par fizisko un juridisko personu reģistrāciju, kuras veic atkritumu savākšanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārkraušanu vai pārvadāšanu. Ar 2000.gada 1.janvāri stāsies spēkā noteikumi "Kārtība, kādā bērnam, kurš cietis no prettiesiskām darbībām, sniedzama nepieciešamā palīdzība". Ja bērns ir cietis no noziedzīga nodarījuma, ekspluatācijas, seksuālas izmantošanas, vardarbības vai citas nelikumīgas, cietsirdīgas vai cieņu aizskarošas darbības, tad viņam par valsts budžeta līdzekļiem sniedzama palīdzība, lai viņš atgūtu fizisko un psihisko veselību un integrētos sabiedrībā. Ministru kabinets izdevis rīkojumus par vairāku valsts institūciju reorganizēšanu, pārveidojot tās par bezpeļņas organizācijām valsts sabiedrībām ar ierobežotu atbildību. Tādas ir, piemēram, bērnu slimnīca "Gaiļezers", Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, P.Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, Sporta medicīnas centrs u.c. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!