• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžetu maijā un gada pirmajos piecos mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2009., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192956

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par pensiju saņemšanu mājās, pastā vai bankā

Vēl šajā numurā

05.06.2009., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžetu maijā un gada pirmajos piecos mēnešos

 

Trešdien, 3.jūnijā, saskaņā ar Valsts kases operatīvajiem datiem par valsts budžeta izpildi līdz šā gada maijam valsts konsolidētā budžeta deficīts pirmajos piecos mēnešos bijis 395,21 miljons latu.

 

Izpilde maijā

Maijā valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 230,97 miljoni latu, savukārt izdevumi sasniedza 240,36 miljonus latu, līdz ar to finansiālais deficīts bija 9,39 miljoni latu.

Nodokļu ieņēmumi valsts pamatbudžetā maijā sasniedza 157 miljonus latu, kas veidoja 36 miljonu latu jeb 23% pieaugumu, salīdzinot ar aprīli. Pieaugumu veidoja gan uzņēmumu ienākuma nodokļa ieņēmumi, kas bija par 18 miljoniem latu vairāk nekā iepriekšējā mēnesī, gan akcīzes un pievienotās vērtības nodokļu ieņēmumi, kuru iekasēšana pieaugusi attiecīgi par 12 un 8 miljoniem latu. Savukārt iedzīvotāju ienākuma nodokļa un pārējo nodokļu ieņēmumi tika iekasēti mazākā apjomā nekā aprīlī.

Ārvalstu finanšu palīdzības ieņēmumi 2009.gada maijā veidoja 13 miljonus latu, jo tika saņemti starpposma maksājumi Kohēzijas fonda ietvaros (4,8 miljoni latu), Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda ietvaros (4,3 miljoni latu), kā arī maksājumi citās programmās un fondos (4,4 miljoni latu).

Valsts speciālā budžeta ieņēmumi maijā sasniedza 104,82 miljonus latu, izdevumi – 102,87 miljonus latu, finansiālais pārpalikums bija 1,96 miljoni latu. Tādējādi kopumā valsts budžeta deficīts maijā bija 7,43 miljoni latu.

 

Izpilde gada pirmajos piecos mēnešos

Kopš gada sākuma valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 1,168 miljardi latu, savukārt izdevumi – 1,491 miljards latu, līdz ar to izveidojies finansiālais deficīts – 323,20 miljoni latu. Savukārt speciālā budžeta ieņēmumi bija 535,45 miljoni latu, bet izdevumi – 607,46 miljoni latu, tādēļ izveidojies 72 miljonu latu finansiālais deficīts. Līdz ar to valsts konsolidētā budžeta deficīts pirmajos piecos mēnešos bijis 395,21 miljons latu.

Salīdzinot šā gada pirmo piecu mēnešu nodokļu ieņēmumu izpildi ar iepriekšējā gada atbilstīgo periodu, samazinājums novērojams visās nodokļu ieņēmumu pozīcijās. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumi samazinājušies par 26 miljoniem latu, uzņēmumu ienākuma nodokļa – par 106 miljoniem latu, pievienotās vērtības nodokļa – par 137 miljoniem latu, akcīzes nodokļa – par 10 miljoniem latu, bet muitas nodokļa – par 4 miljoniem latu.

Oficiālie valsts budžeta izpildes rādītāji (konsolidētie valsts un pašvaldību budžetu dati) par maiju tiks paziņoti 18. jūnijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!