• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par aizsardzības sistēmā veiktajām reformām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2009., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192958

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžetu maijā un gada pirmajos piecos mēnešos

Vēl šajā numurā

05.06.2009., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par aizsardzības sistēmā veiktajām reformām

 

3.jūnijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis, Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Sārts un citas AM amatpersonas tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) un Eiropas Komisijas (EK) pārstāvjiem Latvijā.

Sarunu laikā Imants Lieģis informēja starptautiskos aizdevējus par aizsardzības sistēmā notiekošajām strukturālajām reformām, ka arī norādīja, ka aizsardzības politikas īstenošanā arī turpmāk par prioritāru tiks uzskatīta Latvijas dalība NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā.

 “Patlaban mēs samazinām bruņoto spēku administratīvo aparātu, lai astoņu bruņoto spēku štābu vietā izveidotu divus. Tāpat ir nolemts nopietni reformēt ministrijas padotībā esošās valsts aģentūras, samazinot to skaitu,” uzsvēra aizsardzības ministrs.

SVF un EK pārstāvji atzinīgi novērtēja aizsardzības sistēmā veiktās reformas un finanšu optimizācijas pasākumus, kā arī izteica izpratni par AM saistībām NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu sadarbībā aizsardzības jomā, to vidū dalībā NATO Reaģēšanas spēkos un ES Kaujas grupu izveidē.

Starptautiskā valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārstāvji norādījuši, ka AM ir izveidota pārskatāma un efektīva finanšu līdzekļu izlietojuma sistēma.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!