• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrību pedagogu atalgojuma sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2009., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu drošību ārpusskolas aktivitātēs

Vēl šajā numurā

29.05.2009., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrību pedagogu atalgojuma sakarā


 

No 2009.gada 1.septembra visiem pedagogiem atalgojums tiek samazināts vienādi – par 20%, vienas pedagoģiskā darba likmes apjoms tiek saglabāts 21 kontaktstunda un atlaišanas pabalsts pedagogiem, tāpat kā visiem sabiedriskajā sektorā strādājošajiem, tiek maksāts vienas mēnešalgas apjomā (likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā”” kontekstā) – par šādiem uzstādījumiem tika panākta vienošanās un kopīga izpratne Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) 28.maijā notikušajā izlīguma komisijas sēdē.

Turklāt, valdībā panākot, ka IZM valsts budžeta samazinājums šajos grozījumos ir par 10 miljoniem latu mazāks, nekā iepriekš plānots, jūlijā un augustā skolotājiem būs iespēja saņemt iepriekš plānoto atvaļinājuma naudu. Šiem mērķiem paredzēti 4 miljoni latu. Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja vienošanos, ko paredzēts parakstīt starp LIZDA, izglītības un zinātnes ministri un Ministru prezidentu. Vienošanās mērķis ir nodrošināt efektīvu valsts finanšu līdzekļu izmantošanu un ekonomiskās situācijas pasliktināšanās rezultātā mazināt sociālo spriedzi izglītībā.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!