• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par atalgojuma samazināšanu FM kapitālsabiedrību valdēs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2009., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par vienošanos ar arodbiedrību pedagogu atalgojuma sakarā

Vēl šajā numurā

29.05.2009., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par atalgojuma samazināšanu FM kapitālsabiedrību valdēs


 

28.maijā VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” padomes sēdē un VAS “Latvijas Loto” ārkārtas akcionāru sapulcē tika nolemts samazināt atalgojumu abu kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētājiem un valdes locekļiem.

5.maijā valdība pieņēma Ministru kabineta (MK) noteikumus par valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļu atlīdzību, pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību.

Atbilstoši kapitālsabiedrības lielumam tiesību aktā noteikti valdes priekšsēdētāja un locekļu atalgojumi, paredzot, ka atlīdzības noteikšanā tiek izmantots Centrālās statistikas pārvaldes publicētais sabiedriskajā sektorā strādājošo iepriekšējā gada mēneša vidējās darba samaksas apmērs (pērn – 567 lati), kam piemērots koeficients, kas nav lielāks par 5.

Tā kā Hipotēku bankas bilances kopsumma ir virs 24 miljoniem latu, neto apgrozījums – virs 40 miljoniem latu, darbinieku skaits – virs 500, tā klasificējama kā īpaši liela kapitālsabiedrība.

Līdz ar to Hipotēku bankas valdes priekšsēdētāja atalgojumam piemērots koeficients 5, savukārt valdes locekļu atalgojums noteikts 90% apmērā no priekšsēdētāja atalgojuma.

Analizējot bilances kopsummu, neto apgrozījumu un darbinieku skaitu “Latvijas Loto”, tā klasificējama kā vidēja kapitālsabiedrība. Tāpēc “Latvijas Loto” valdes priekšsēdētājas atlīdzībai piemērojams koeficients 3,6, savukārt valdes locekļiem – 90% apmērā no priekšsēdētāja atalgojuma.

Efektīvai un racionālai finanšu līdzekļu izmantošanai “Latvijas Loto” turpmāk strādās tikai trīs valdes locekļi. No valdes locekļa pienākumu pildīšanas “Latvijas Loto” tika atsaukts Arnis Razminovičs.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!