• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas–Francijas ārpolitikas un drošības semināru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2009., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas–Šveices sadarbības programmas gada sanāksmi

Vēl šajā numurā

27.05.2009., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas–Francijas ārpolitikas un drošības semināru


 

25.maijā Rīgā sācis darbu ikgadējais Baltijas–Francijas ārpolitikas un drošības politikas seminārs, kuru organizē Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Francijas vēstniecību Latvijā.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis savā uzrunā aicināja semināra dalībniekus vērst uzmanību uz jauniem drošības izaicinājumiem, ar kuriem jāsastopas NATO dalībvalstīm un Eiropas Savienībai. “Pēc notikumiem pagājušā gada augustā, kad Krievija ar bruņotu spēku iebruka Gruzijā, priekšstati par drošības situāciju Eiropā ir būtiski mainījušies. Francija, tolaik vadot Eiropas Savienības prezidentūru, veiksmīgi tika galā ar šo starptautisko krīzi. Taču joprojām ir aktuāls jautājums – kā tiek veidotas turpmākās NATO un Eiropas Savienības attiecības ar Krieviju.” I.Lieģis uzsvēra, ka Eiropas drošību tieši ietekmē notikumu attīstība Afganistānā. “Latvija sniedz būtisku ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvās drošības īstenošanā, piedaloties alianses vadītajā operācijā Afganistānā. Taču ir skaidrs, ka Afganistānas nākotni izšķirs ne vien sabiedroto militārie spēki, bet arī mūsu ieguldījums šīs valsts atjaunošanā,” sacīja aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Francijas vēstnieks Latvijā Paskāls Fjeskī, uzrunājot semināra dalībniekus, uzsvēra šādu diskusiju nozīmi abu valstu divpusējo attiecību attīstībā, kā arī NATO un Eiropas Savienības ārpolitikas un drošības politikas kontekstā. “Franciju un Latviju šķir liels ģeogrāfisks attālums, taču tās vieno kopīgas demokrātiskās vērtības un arī kopīgi risināmi jautājumi – attiecības ar Krieviju, Afganistānas atjaunošana, globālās ekonomiskās krīzes sekas un starptautiskais terorisms,” norādīja P.Fjeskī.

Seminārā par aktuālajiem starptautiskās drošības politikas jautājumiem diskutē Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Francijas aizsardzības un ārlietu ministriju amatpersonas, parlamentu deputāti, kā arī starptautiskās politikas pētnieki un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Seminārā plānots apspriest tādus starptautiskās un drošības politikas jautājumus kā NATO Strasbūras/Kēlas samita rezultāti, sadarbība ar Krieviju, NATO un Eiropas Savienības loma Eiropas Austrumu reģiona drošības un stabilizācijas procesos, kā arī Vidusjūras reģiona drošība.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!