• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas–Šveices sadarbības programmas gada sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2009., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192447

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Piedaloties Eiropas un Āzijas ārlietu ministru sanāksmē

Vēl šajā numurā

27.05.2009., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas–Šveices sadarbības programmas gada sanāksmi


 

26.maijā Finanšu ministrijā notika pirmā Latvijas–Šveices sadarbības programmas gada sanāksme, kurā ministrijas pārstāvji tikās ar Šveices Attīstības un sadarbības aģentūras, Šveices Ekonomisko lietu valsts sekretariāta un Šveices vēstniecības Latvijā pārstāvjiem, lai pārrunātu programmas īstenošanas gaitu no 2007.gada decembra līdz 2009.gada aprīlim.

Līdz šim Šveices kompetentās iestādes ir apstiprinājušas trīs projektus: “Tehniskās palīdzības fonds un projektu sagatavošanas fonds”, “Tehniskā palīdzība finanšu pārskatu sagatavošanā” un “Tiesu modernizācija Latvijā”. Projekti ir apstiprināti par 11,18 miljoniem Šveices franku jeb 18,67% no kopējā sadarbības programmas pieejamā finansējuma. Šo projektu sākšana tiek plānota 2009.gada otrajā pusgadā. Tuvākajā laikā iecerēts saņemt apstiprinājumu no Šveices kompetentajām iestādēm vēl diviem projektiem: “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus” un “NVO fonds”.

Latvijas–Šveices sadarbības programmas gada sanāksmē 25. un 26.maijā notika arī projektu apskates vizītes, kurās Finanšu ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas un Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūras pārstāvji kopīgi ar Šveices delegāciju iepazinās ar trim projektiem: “Pašvaldību aktivitāšu īstenošana, lai nodrošinātu skolēnu pārvadāšanu un ar to saistītos atbalsta pasākumus”, “Atbalsts jaunatnes politikas attīstībai attālos vai mazattīstītos Latvijas reģionos” un “Vēsturiski piesārņoto vietu sanācija Sarkandaugavas teritorijā”.

Latvijas–Šveices sadarbības programma izveidota ekonomisko un sociālo atšķirību mazināšanai paplašinātajā Eiropas Savienībā. Valdība 2007.gadā apstiprināja prioritātes, kurās Latvijā tiks piešķirts Šveices finansējums:

• drošība, stabilitāte un atbalsts reformām – apakšprioritātes “Reģionālās attīstības iniciatīvas attālos un mazāk attīstītos reģionos” un “Tiesu varas modernizācija”;

• vide un infrastruktūra – apakšprioritāte “Pamata infrastruktūras rehabilitācija un modernizācija”;

• atbalsts privātajam sektoram – apakšprioritāte “Uzlabots finansiālā sektora regulējums”;

• cilvēkresursu un sociālā attīstība – apakšprioritāte “Pētniecība un attīstība”;

• īpaši asignējumi – grantu shēma “Nevalstisko organizāciju fonds”, Šveices puses administrēšanas izmaksas, Tehniskās palīdzības fonds un Projektu sagatavošanas fonds.

Latvijai paredzētais finanšu palīdzības apjoms ir 26,11 miljoni latu (59,88 miljoni Šveices franku). Finansējums būs pieejams līdz 2012.gadam, savukārt projekti jāpabeidz līdz 2017.gadam. Tā kā sadarbības programmas finansējums ir samērā neliels, līdzekļi tiek koncentrēti, novirzot finansējumu konkrētiem liela apjoma projektiem vai programmām.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!