• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
4.saraksts Politiskā partija "Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2009., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192236

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

5.saraksts
Politiskā partija "PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā"

Vēl šajā numurā

17.05.2009., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

4.saraksts

Politiskā partija “Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija”

Priekšvēlēšanu programma

Pirmām kārtām cilvēks!

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) sadarbībā ar citām Eiropas Savienības (ES) sociāldemokrātiskajām partijām ir izstrādājusi vienotu, savstarpēji saistošu Eiropas līmeņa programmu. Tā priekšplānā izvirza cilvēku, nevis korporāciju un aklā tirgus intereses un nosaka jaunu, progresīvu attīstības virzienu. Nevienai citai partijai šādas Eiropas mēroga programmas, kas nodrošina rezultātus arī pēc vēlēšanām, nav!

Mūsu mērķis ir nodrošināt katrai Latvijas ģimenei labklājību un drošību. Tikai sociāli orientēti spēki spēs vest Latviju principiāli jaunā attīstības virzienā. Gadiem dominējošais liberālais individuālisms mūsu valsti ir novedis pie visdziļākās plaisas starp bagātajiem un strādājošiem visā ES, nav piedāvājis ilgtermiņa vīziju par tautsaimniecības attīstību, iedzinis mūs ekonomiskajā strupceļā. LSDSP būs Latvijas darba ņēmēju, mazo un vidējo uzņēmēju, jauniešu, jauno ģimeņu un sociālajiem riskiem visvairāk pakļauto cilvēku balss Eiropas Parlamentā (EP), kura iestāsies par mūsdienīgu, dzīvošanai ērtu un ziemeļeiropeisku Latviju.

Mūsu mērķis ir Latvijas interešu pārstāvniecība līdz šim ignorētajā, taču ļoti ietekmīgajā EP Eiropas Sociāldemokrātu partijas (PES) frakcijā. Tā kļūs par vērā ņemamu instrumentu mūsu valsts virzībai uz sociāli atbildīgas tirgus ekonomikas ceļu. Mēs iedibināsim Eiropas atalgojuma līgumu praksi, garantējot abiem dzimumiem vienlīdzīgu samaksu par līdzīgu darbu un nosakot pieņemamu minimālās algas līmeni visās ES dalībvalstīs, ieviesīsim vienotus ES bērnu un vecāku cilvēku aprūpes standartus. Mēs kopā strādāsim, lai visās ES valstīs būtu pieeja sociālās labklājības pabalstiem saskaņā ar reālām vajadzībām tiem cilvēkiem, kas ir pensijas vecumā, bez darba vai nav spējīgi strādāt.

Mūsu mērķis ir kopīga ES rīcība krīzes pārvarēšanā, iedibinot efektīvu finanšu tirgu kontroli un veicinot investīcijas Latvijas tautsaimniecībā, zinātnē un izglītībā. Pasaules finanšu un ekonomiskā krīze apvienojumā ar Latvijas labējo valdību bezatbildību ir mūs novedusi pie smagākajiem pārbaudījumiem kopš neatkarības atgūšanas. Lai tos pārciestu un spēcinātu tautsaimniecību, ir nepieciešama koordinēta rīcība ES līmenī, radot jaunas darba vietas, izvēršot mūžizglītības un pārkvalifikācijas programmas un ieviešot labākus finanšu sistēmas kontroles mehānismus.

LSDSP kopā ar PES frakciju cīnīsies pret “nodokļu paradīzēm” un izvairīšanos no nodokļu nomaksas. LSDSP pieliks visus spēkus, lai jaunais ES budžeta ietvars 2014.–2021.gadam Latvijai būtu maksimāli izdevīgs. Iestāsimies par kritēriju atvieglošanu drīzākai eiro ieviešanai Latvijā. Mēs esam par likumdošanas vienkāršošanu, ieviešot Eiropas privāto uzņēmēju statūtu principus, kā arī atvieglojot pieeju ES iekšējam tirgum, finanšu un jaunrades resursiem.

Mūsu mērķis ir darba ņēmēju aizstāvība sadarbībā ar spēcīgām arodbiedrībām. Mēs nodrošināsim taisnīgus darba apstākļus un stiprināsim tiesības uz kolektīvo rīcību. Ņemot vērā darba tirgus izmaiņas, kā arī migrācijas procesus, Latvijas darba ņēmējiem ir nepieciešams ietekmīgs lobijs EP.
LSDSP darbosies lielajā PES frakcijā, kā arī veidos kontaktus ar radniecīgām organizācijām ES līmenī, lai katrs Latvijas iedzīvotājs justos aizsargāts neatkarīgi no tā, kurā valstī strādā.

Mūsu mērķis ir Latvijas un ES enerģētiskā drošība. Drošība nozīmē arī saprātīgas energocenas. Kopējās ES enerģētikas politikas ietvarā Latvijai ir iespējas kļūt par zaļās enerģijas lielvaru vismaz reģionālā mērogā. Diemžēl tāpēc, ka mūsu politikā priekšroka tiek dota fosilajam kurināmajam, šīs iespējas ir nepietiekoši izvērtētas. LSDSP iestājas par atteikšanos no “Gazprom” interešu lobēšanas. Latvijai ir jāizmanto iespēja piesaistīt ievērojamus Eiropas līdzekļus energoefektivitātes paaugstināšanā, savu videi draudzīgo atjaunojamo energoresursu – biomasas koģenerācijas staciju attīstīšanā. Tādējādi radot arī tūkstošiem jaunu darba vietu.

Mūsu mērķis ir kopīga ES ārpolitika. Enerģētikas problēmas, klimata izmaiņas, migrācijas problēmas un attiecības ar pasaules lielvalstīm ir risināmas tikai ES valstīm kopā. Mēs aktīvi piedalīsimies ES ārpolitikas veidošanā, ņemot vērā Latvijas vēsturi un mūsu nacionālās intereses. Nav pieļaujama situācija, ka ietekmīgajā PES frakcijā Latvijas interešu aizstāvību grasās uzurpēt cilvēki, kas apšauba mūsu valsts pastāvēšanas pamatprincipus. LSDSP sniegs atbalstu tām Austrumeiropas valstīm, kuras izrādījušas vēlmi stiprināt attiecības ar ES.

Kopā mums izdosies!

 

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas

gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Atis Lejiņš

1942

Latvijas

Rīga

augstākā

Brīvības un solidaritātes fonds

2.

Ervins Labanovskis

1980

Latvijas

Rīga

augstākā

Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs

3.

Ilze Kristīne Apsalone

1975

Latvijas

Rīgas rajons

augstākā

Nodibinājums “Rīgas reģiona attīstības aģentūra”

4.

Irina Vojevoda

1987

Latvijas

Daugavpils

vidējā

Daugavpils pilsētas domes Pilsētas attīstības departaments

5.

Arnolds Laimonis
Klotiņš

1934

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Universitāte

6.

Lolita Neilande

1956

Latvijas

Talsu rajons

augstākā

Rīgas domes Vides departaments

7.

Andris Unbedahts

1956

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Jūras akadēmija

8.

Andis Kokenbergs

1982

Latvijas

Valmiera

augstākā

Latvijas Republikas Finanšu ministrija

9.

Valdis Savickis

1979

Latvijas

Jūrmala

augstākā

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs

10.

Signe Millere

1986

Latvijas

Ogre

vidējā

nav

11.

Agrita Vītola

1980

Latvijas

Limbažu rajons

vidējā

SIA “BatSoft”

12.

Ilga Vitāle

1949

Latvijas

Liepāja

augstākā

Liepājas Ezerkrasta sākumskola

13.

Gatis Vanags

1983

Latvijas

Rīga

augstākā

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas birojs

14.

Oksana Veselova

1985

Latvijas

Jūrmala

vidējā

nav

15.

Māris Grīnvalds

1979

Latvijas

Aizkraukle

vidējā

AS “SAF Tehnika”

16.

Osvalds Zvejsalnieks

1944

Latvijas

Rēzekne

augstākā

Rēzeknes mākslas vidusskola

 

Ziņas par deputātu kandidātiem

 

1. Atis Lejiņš

Dzimis 1942.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Brīvības un solidaritātes fonds. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Zinātņu akadēmija (2004), goda doktora zinātniskais grāds; Kalifornijas universitāte Losandželosā (1968), maģistra grāds vēsturē. Darbavietas un ieņemamie amati: Brīvības un solidaritātes fonds; Latvijas Ārpolitikas institūts, goda direktors. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā valoda; angļu valoda – brīvi; zviedru valoda – labi; vācu valoda – sarunu valodas līmenī.

 

2. Ervins Labanovskis

Dzimis 1980.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2006), Komunikāciju zinātnes maģistra programma. Darbavietas un ieņemamie amati: Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs; Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, ārlietu sekretārs; Brīvības un solidaritātes fonds, valdes loceklis. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; krievu valoda – labi, angļu valoda – labi; spāņu valoda – vāji.

 

3. Ilze Kristīne Apsalone

Dzimusi 1975.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīgas rajons. Darbavieta: Nodibinājums “Rīgas reģiona attīstības aģentūra”. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2008), sociālo zinātņu maģistra grāds tiesību zinātnē; Latvijas Universitāte (1997), profesionālo studiju programma “Starptautiskās ekonomiskās attiecības”; Latvijas Universitāte (1996), filoloģijas bakalaura grāds angļu filoloģijā.

Darbavieta un ieņemamais amats: Nodibinājums “Rīgas reģiona attīstības aģentūra”. Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā valoda; krievu valoda – brīvi; vācu valoda – vidēji; angļu valoda – brīvi; spāņu valoda – vidēji.

 

4. Irina Vojevoda

Dzimusi 1987.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Daugavpils. Darbavieta: Daugavpils pilsētas domes Pilsētas attīstības departaments. Beigusi šādas mācību iestādes: Daugavpils Valsts ģimnāzija (2003), vidējā izglītība. Darbavietas un ieņemamie amati: Daugavpils pilsētas dome, Pilsētas attīstības departaments; Jaunatnes Sociāldemokrātiskā savienība, prezidente; Daugavpils jauniešu apvienība Rīgā, valdes locekle. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – teicami; krievu valoda – dzimtā; angļu valoda – labi; vācu valoda – vidēji; franču valoda – iesācējlīmenī.

 

5. Arnolds Laimonis Klotiņš

Dzimis 1934.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Universitāte. Beidzis šādas mācību iestādes: PSRS Kultūras ministrijas Mākslas vēstures institūts (1973), mākslas socioloģija un estētika; Jāzepa Vītola Latvijas valsts konservatorijas kompozīcijas un teorijas fakultāte (1964), muzikologa un pedagoga kvalifikācija. Darbavietas un ieņemamie amati: Latvijas Universitāte; Rakstniecības, teātra un mūzikas muzejs, galvenais speciālists - projektu vadītājs; Latvijas Radošo savienību padome, loceklis; Starptautiskās Folkloras festivālu organizatoru un tradicionālās mākslas padome, Latvijas nacionālās sekcijas loceklis; Latvijas Komponistu savienība, biedrs; Latvijas Kultūras fonds, biedrs. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: valodu prasme (zināšanu līmeņa secībā): latviešu valoda – dzimtā valoda; krievu valoda; franču valoda; vācu valoda.

 

6. Lolita Neilande

Dzimusi 1956.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Talsu rajons. Darbavieta: Rīgas domes Vides departaments. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2000), vides zinātņu maģistrs; P.Stučkas Latvijas Valsts universitāte (1995), vēsturnieks, vēstures un sabiedrības mācības pasniedzējs. Darbavietas un ieņemamie amati: Rīgas domes Vides departaments; Brīvības un solidaritātes fonds, valdes locekle; Talsu rajona Sabiles novada dome, deputāte (Finanšu komiteja un Sociālo jautājumu komiteja). Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; krievu valoda – brīvi; vācu valoda – labi; angļu valoda – labi.

 

7. Andris Unbedahts

Dzimis 1956.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Jūras akadēmija. Beidzis šādas mācību iestādes: Kaļiņingradas Tehniskais institūts (1989), kuģu inženieris. Darbavieta un ieņemamais amats: Latvijas Jūras akadēmija.

 

8. Andis Kokenbergs

Dzimis 1982.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Valmiera. Darbavieta: Latvijas Republikas Finanšu ministrija. Beidzis šādas mācību iestādes: Vidzemes augstskola (2005), politologa profesionālā kvalifikācija. Darbavieta un ieņemamais amats: Latvijas Republikas Finanšu ministrija. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; angļu valoda – brīvi; krievu valoda – brīvi.

 

9. Valdis Savickis

Dzimis 1979.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Jūrmala. Darbavieta: Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Policijas akadēmija (2005), maģistra grāds tiesību zinātnēs. Darbavieta un ieņemamais amats: Nacionālo bruņoto spēku Apvienotais štābs. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; krievu valoda – teicami; angļu valoda – labi; vācu valoda – pamatzināšanas.

 

10. Signe Millere

Dzimusi 1986.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Ogre. Darbavieta: nav. Beigusi šādas mācību iestādes: Suntažu vidusskola (2005), vidējā izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā valoda; angļu valoda – brīvi; krievu valoda – sarunu valodas līmenī; vācu valoda – pamata prasmes; franču valoda – pamata prasmes.

 

11. Agrita Vītola

Dzimusi 1980.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Limbažu rajons. Darbavieta: SIA “BatSoft”. Beigusi šādas mācību iestādes: Alojas Ausekļa vidusskola (1998), vidējā izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: SIA “BatSoft”. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; krievu valoda – teicami; angļu valoda – teicami.

 

12. Ilga Vitāle

Dzimusi 1949.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Liepāja. Darbavieta: Liepājas Ezerkrasta sākumskola. Beigusi šādas mācību iestādes: Liepājas Pedagoģijas akadēmija (1972), pamatskolas skolotāja. Darbavietas un ieņemamie amati: Liepājas Ezerkrasta sākumskola; Bērnu centrs “Sprīdītis”, vadītāja; Liepājas Evaņģēliski luteriskā vācu draudze, priekšniece; Liepājas Ezerkrasta sākumskola, Zaļā karoga koordinatore. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā; vācu valoda – teicami; krievu valoda – teicami; angļu valoda – apmierinoši.

 

13. Gatis Vanags

Dzimis 1983.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas birojs. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskola (2007), sporta un pamatskolas bioloģijas skolotājs. Darbavieta un ieņemamais amats: Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas birojs.

 

14. Oksana Veselova

Dzimusi 1985.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Jūrmala. Darbavieta: nav. Beigusi šādas mācību iestādes: Jūrmalas Jaundubultu vidusskola (2003), vidusskolas izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: krievu valoda – dzimtā; latviešu valoda – brīvi; angļu valoda – labi; vācu valoda – vidēji.

 

15. Māris Grīnvalds

Dzimis 1979.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Aizkraukle. Darbavieta: AS “SAF Tehnika”. Beidzis šādas mācību iestādes: Aizkraukles 2.vidusskola (1997), vidējā izglītība. Darbavietas un ieņemamie amati: AS “SAF Tehnika”; Brīvības un solidaritātes fonds, valdes loceklis; Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Rīgas apgabala organizācija, priekšsēdētāja vietnieks. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu valoda – dzimtā valoda; krievu valoda – dzimtā valoda; angļu valoda – teicami.

 

16. Osvalds Zvejsalnieks

Dzimis 1944.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rēzekne. Darbavieta: Rēzeknes mākslas vidusskola. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Mākslas akadēmija (1992), maģistra grāds mākslā. Darbavietas un ieņemamie amati: Rēzeknes mākslas vidusskola; Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāle, profesors.

 

Šā saraksta kandidāti norādījuši, ka:

nav un nav bijuši PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki; nav sadarbojušies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieki, aģenti, rezidenti vai konspiratīvā dzīvokļa turētāji; nav darbojušies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās pēc 1991.gada 13.janvāra.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!