• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
3.saraksts Politiskā partija "Tautas partija". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2009., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192235

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

4.saraksts
Politiskā partija "Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija"

Vēl šajā numurā

17.05.2009., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

3.saraksts

Politiskā partija “Tautas partija”

Priekšvēlēšanu programma

Attīstība. Drošība. Latviskums

Liela daļa Latvijas problēmu nav atrisināmas tikai pašu spēkiem. Mums ir vajadzīgi uzticami partneri Eiropā un pasaulē. Tāpēc jau no 1999.gada Tautas partija (TP) darbojas Eiropas Tautas partijā (ETP) – Eiropas Savienības (ES) ietekmīgākajā politiskajā organizācijā. Strādājot EP, esam pārliecinājušies, ka dalība tik spēcīgā organizācijā kā ETP dod iespējas ietekmēt Eiropas politiku Latvijas valsts interesēs.

Patlaban īpaši svarīgi izprast, kāpēc pasauli un Latviju piemeklējusi krīze, un piedāvāt efektīvus risinājumus tās pārvarēšanai. Šī nav tikai finanšu krīze – tā ir arī vērtību krīze. Materiālie panākumi ir zūdoši, ja nebalstās uz patiesām vērtībām. Daudzi aizmirsuši par ģimeni kā sabiedrības pamatu, rūpēm par saviem vecākiem un bērnu izglītību. Krīzi pārvarēsim tikai tad, ja atgriezīsimies pie pamatvērtībām.

TP turpinās strādāt EP, balstoties uz stabilām, labējām un konservatīvām vērtībām. Vairāk kā jebkad agrāk ES jāaizsargā brīvība – pārliecības, izteikšanās un ekonomiskā brīvība. TP ir par valsts tiesiski regulētu brīvo tirgu un solidaritāti starp valstīm, par atbalstu ģimenei un labklājību, par īpašumtiesībām, ražīgu darbu un uzkrājumiem. Esam par latviskās identitātes nosargāšanu ES. Neaizstājama ir kvalitatīva izglītība, inovācijas un konkurence. TP prioritātes nākamajos piecos gados darbā EP būs – attīstība, drošība un latviskums.

Attīstība

Panāksim, ka ES aizdevuma un fondu līdzekļi tiek novirzīti jaunu darba vietu radīšanai, izglītībai, zinātnei un inovācijām, kas padarīs Latviju konkurētspējīgāku ES un ES – pasaulē.

Cīnīsimies par elastīgāku kritēriju piemērošanu ceļā uz eiro un panāksim Latvijas pievienošanos eirozonai līdz 2011.gadam, novēršot valūtas kursa svārstību risku Latvijas uzņēmējiem un mājsaimniecībām.

Esam gatavi darboties EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejā, lai nodrošinātu vienādus Eiropas maksājumus Latvijas un veco ES valstu zemniekiem. Latvijas zemnieku diskriminācija jāizbeidz!

Darīsim visu, lai mazinātu birokrātiju struktūrfondu apguves vadībā un panāktu šo fondu novirzīšanu eksporta nozarēm un nacionālo produktu ražošanai. Nākamajā ES budžeta periodā panāksim Latvijai izdevīgākus ES fondu apjomus, lai tos lietderīgi ieguldītu Latvijas reģionu attīstībā.

Panāksim stingrāku ES regulējumu kredītiestādēm, lai garantētu iedzīvotāju un uzņēmumu noguldījumu drošību un kredītu aizsardzību.

Gādāsim par papildu ES līdzekļu piesaisti Latvijas pilsētu un reģionu satiksmes infrastruktūras, ostu, dzelzceļu un lidostu attīstībai.

Drošība

Veicināsim stingrāku migrācijas politiku un drošākas ES robežas, uzlabojot starptautisko sadarbību noziedzības apkarošanā.

Stiprināsim ES vienotību enerģētikas jomā un iestāsimies par enerģijas piegādes avotu un veidu dažādošanu. Strādāsim, lai panāktu elektrības un gāzes tirgu savstarpējo savienošanu, kas mazinātu izmaksas patērētājiem, veicinātu konkurenci un iespējami novērstu atkarību no viena piegādātāja. Citu valstu skaldi un valdi politika ES nav pieļaujama!

Atbalstīsim stimulus zaļajām tehnoloģijām un Latvijai raksturīgo alternatīvo enerģijas veidu attīstībai un izmantošanai. Lai mazinātu neatjaunojamo resursu izmantošanu, jāpaaugstina energoefektivitāte gan Latvijā, gan ES!

Pilnveidosim transatlantiskās attiecības starp ES un ASV, starp ES un NATO.

Latviskums

Katrs latvietis jebkurā valstī ir Latvijas neformālais vēstnieks! Nostiprināsim savu identitāti ES, skaidrojot un popularizējot Latvijas vēsturi, kultūras un valodas politiku.

Turpināsim pārliecināt visus Latvijas interešu aizstāvjus Briselē – deputātus, ministriju pārstāvjus, uzņēmēju asociācijas un sociālos partnerus –, ka jākāpina mūsu interešu aizstāvības spējas ES. Pārskatīsim Latvijas nacionālo pozīciju formulēšanas kārtību, palielinot ministru un ierēdņu atbildību.

Stiprināsim kopējās Eiropas vēstures apziņu, vienlīdz nosodot totalitārā komunisma un nacisma noziegumus.

Nodrošināsim, ka EP pieņem tiesību aktus, kas ļautu veiksmīgāk aizstāvēt Latvijas pilsoņu intereses strīdos par bērnu aizbildniecību.

Rūpēsimies par kvalitatīvu latviešu valodas lietojumu ES, izskaužot eirožargonu un attīstot terminoloģiju latviešu valodā.

 

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas

gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Rihards Pīks

1941

Latvijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

2.

Vaira Paegle

1942

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

3.

Vineta Muižniece

1956

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

4.

Mārtiņš Zemītis

1978

Latvijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

5.

Juris Dalbiņš

1954

Latvijas

Dobeles rajons

augstākā

LR Saeima

6.

Jānis Eglītis

1961

Latvijas

Preiļu rajons

augstākā

LR Saeima

7.

Ērika Zommere

1946

Latvijas

Jelgava

augstākā

Nav

8.

Dzintars Ābiķis

1952

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

9.

Jānis Porietis

1953

Latvijas

Cēsu rajons

augstākā

nav

10.

Iveta Ciganova

1976

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

11.

Santa Sermole

1986

Latvijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

12.

Klāvs Vītiņš

1987

Latvijas

Saldus rajons

vidējā

LR Saeima

13.

Ēriks Zunda

1950

Latvijas

Tukuma rajons

augstākā

Valsts kanceleja

14.

Anta Rugāte

1949

Latvijas

Ludzas rajons

augstākā

LR Saeima

 

Ziņas par deputātu kandidātiem

 

1. Rihards Pīks

Dzimis 1941.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beidzis šādas mācību iestādes: Augstākie divgadīgie scenāristu un režisoru kursi (1979), mākslas filmu režisors; Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūts (1971), kinooperators; Rīgas 8.vakara (maiņu) vidusskola (1959). Darbavieta un ieņemamais amats: Eiropas Parlaments.

 

2. Vaira Paegle

Dzimusi 1942.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beigusi šādas mācību iestādes: Ņūhempšīras universitāte (1967), maģistra grāds vēsturē; Tafta universitāte (1964), bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās un vēsturē. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāte; Baltijas-Melnās jūras alianse, valdes locekle. Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – perfekti; vācu – sarunvalodas līmenī; franču – pamatzināšanas.

 

3. Vineta Muižniece

Dzimusi 1956.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2000), maģistra grāds sabiedrības vadībā; Latvijas Valsts universitāte (1984), jurista kvalifikācija; Rīgas 39. vidusskola (1975). Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāte; Saeimas priekšsēdētāja biedre; Tautas partija, valdes locekle. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – labi; vācu – pamatzināšanas.

 

4. Mārtiņš Zemītis

Dzimis 1978.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas Juridiskā augstskola (2001), maģistra grāds starptautiskajās attiecībās; Stanfordas uiversitāte (2000), bakalaura grāds starptautiskajās attiecībās; Oksfordas universitāte (1998), starptautisko attiecību programma; Rīgas Angļu ģimnāzija (1996). Darbavietas un ieņemamie amati: Eiropas Parlaments, deputāta padomnieks; LR Ekonomikas ministrija, projektu vadītājs; Rīgas Stanforda klubs, sekretārs. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – perfekti; krievu – labi; franču, vācu – sarunvalodas līmenī.

 

5. Juris Dalbiņš

Dzimis 1954.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Dobeles rajons. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūts (1979), fiziskās audzināšanas speciālists. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāts; Latvijas Ģenerāļu klubs, biedrs; Latvijas Rezerves virsnieku asociācija, biedrs. Ģimenes stāvoklis: precējies, 2 bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – labi.

 

6. Jānis Eglītis

Dzimis 1961.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Preiļu rajons. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Lauksaimniecības universitāte (2003), doktora grāds ekonomikā; Latvijas Universitāte (1994), maģistra grāds fizikā; Latvijas Valsts universitāte (1984), fiziķis – pedagogs; Preiļu 1.vidusskola (1979). Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāts; Daugavpils universitāte, asociētais profesors, pētnieks. Ģimenes stāvoklis: precējies, trīs bērni. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – brīvi; franču – labi.

 

7. Ērika Zommere

Dzimusi 1946.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Jelgava. Darbavieta: nav. Beigusi šādas mācību iestādes: Liepājas Valsts pedagoģiskais institūts (1973), latviešu valodas un literatūras skolotāja specialitāte. Darbavieta un ieņemamais amats: nav.

 

8. Dzintars Ābiķis

Dzimis 1952.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Valsts universitāte (1980), ekonomģeogrāfs, pedagogs; Ventspils 1.vidusskola (1970). Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāts. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – sarunvalodas līmenī.

 

9. Jānis Porietis

Dzimis 1953.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Cēsu rajons. Darbavieta: nav. Beidzis šādas mācību iestādes: Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatorija (1977), kompozīcijas fakultāte; Emīla Dārziņa speciālā mūzikas vidusskola (1972), kordiriģēšanas un mūzikas teorijas specialitāte. Darbavieta un ieņemamais amats: nav.

 

10. Iveta Ciganova

Dzimusi 1976.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2004), jurista kvalifikācija; Starptautiskais prakstiskās psiholoģijas institūts (1998), bakalaura grāds psiholoģijā. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, priekšsēdētāja biedres Vinetas Muižnieces palīdze; LR Ārlietu ministrija, ministra ārštata padomniece; Tautas partija, ārlietu sekretāre; SIA “Ultimo Ratio”, projektu vadītāja. Ģimenes stāvoklis: precējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – teicami; vācu – pamatzināšanas.

 

11. Santa Sermole

Dzimusi 1986.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (2008), bakalaura grāds tiesībzinātnē; Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzija (2005). Darbavieta un ieņemamais amats: Eiropas Parlaments.

 

12. Klāvs Vītiņš

Dzimis 1987.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Saldus rajons. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Brocēnu vidusskola (2006). Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāta palīgs; Politiskās izglītības iniciatīvas biedrība, projektu vadītājs; Tautas partijas Jaunatnes organizācija, ģenerālsekretārs. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; angļu – ļoti labi.

 

13. Ēriks Zunda

Dzimis 1950.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Tukuma rajons. Darbavieta: Valsts kanceleja. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas Politehniskais institūts (1973), daudzkanālu elektrosakaru specialitāte; Kaunatas vidusskola (1968). Darbavietas un ieņemamie amati: Valsts kanceleja, Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

 

14. Anta Rugāte

Dzimusi 1949.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Ludzas rajons. Darbavieta: LR Saeima. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Policijas akadēmija (2004), maģistra grāds valsts tiesībās; Vissavienības Radio un televīzijas institūts (1981), žurnālistika, runas tehnika; P.Stučkas Latvijas Valsts universitāte (1975), franču valodas un literatūras skolotāja; J.Vītola Latvijas Valsts konservatorija (1969), aktrise; Rīgas 6.vidusskola (1966). Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāte; Tautas partijas Ludzas nodaļa, valdes locekle. Ģimenes stāvoklis: atraitne, trīs meitas, trīs mazmeitas. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – dzimtā; franču – labi; angļu – sarunvalodas līmenī.

 

Šā saraksta kandidāti norādījuši, ka:

nav un nav bijuši PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki; nav sadarbojušies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieki, aģenti, rezidenti vai konspiratīvā dzīvokļa turētāji; nav darbojušies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās pēc 1991.gada 13.janvāra.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!