• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
5.saraksts Politiskā partija "PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.05.2009., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192237

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

6.saraksts
Politiskā partija "Pilsoniskā savienība"

Vēl šajā numurā

17.05.2009., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

5.saraksts

Politiskā partija “PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā”

Priekšvēlēšanu programma

Katram Latvijas iedzīvotājam – cilvēktiesības un sociālās garantijas! Katrai Eiropas Savienības dalībvalstij – iespēju saņemt taisnīgu palīdzību ekonomiskās krīzes pārvarēšanai! Katrai Eiropas tautai – tiesības lietot dzimto valodu un tiesības iegūt izglītību dzimtajā valodā!

Vairākumam Eiropas Savienības tautu ir savi deputāti Eiropas Parlamentā. Latvijas krievu kopienu un Eiropas Savienības krievvalodīgos pārstāv Tatjana Ždanoka – PCTVL līderis 2009.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Kopā ar viņu startē jaunu un pieredzējušu politiķu komanda. PCTVL piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai turpinātu sava pirmā Eiropas Parlamenta deputāta uzsāktos darbus. T.Ždanoka panāca, ka Eiropas Parlamentā tika apspriestas Latvijas un Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju problēmas, nepilsoņi ieguva tiesības bez vīzām pārvietoties vairākumā Eiropas Savienības valstu un Krievijā. Eiropas Krievu alianse T.Ždanokas vadībā ne tikai apvienoja krievvalodīgos dažādās Eiropas valstīs, bet arī radīja jaunus priekšnosacījumus Eiropas Savienības un Krievijas dialogam. T.Ždanoka atbalstīja antifašistisko kustību vairākās valstīs, nodibināja speciālu fondu krievu izglītības attīstībai un organizēja Latvijas krievu kopienai veltītu fotoizstādi.

PCTVL deputāti Eiropas Parlamentā turpinās darboties, lai tuvinātu Eiropas Savienības un Krievijas pozīcijas, jo šāda tuvināšanās var kļūt par izšķirošo faktoru Eiropas izkļūšanai no ekonomiskās krīzes. Mūsu deputāti Eiropas Parlamentā aizstāvēs cilvēka pamattiesības un pamatbrīvības, Latvijas rūpniecības un lauksaimniecības intereses, kā arī Latvijas iedzīvotāju sociālās tiesības. PCTVL iestājas par Eiropas Savienības tiesībsargājošo struktūru sadarbību cīņā pret organizēto noziedzību un korupciju. Mūsu pārstāvji nodrošinās, ka Eiropas Savienībā tiek izplatīta patiesa informācija par mūsdienu Latvijas problēmām, iespējām un vēsturisko pieredzi. Mūsu deputāti turpinās atbalstīt projektus izglītības sfērā, informēs Latvijas iedzīvotājus par Eiropas Savienību, bet citu valstu iedzīvotājus - par Latvijas krievu mazākumtautību. Nākamo 5 gadu laikā ir jāpanāk Latvijas nepilsoņu tiesības piedalīties pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī tiesības strādāt Eiropas Savienības dalībvalstīs uz tādiem pašiem nosacījumiem kā Eiropas Savienības pilsoņiem.

Realizējot eiropeisku politiku, partija PCTVL sadarbojas ar visiem labas gribas cilvēkiem, cilvēktiesību aizsardzības organizācijām, nacionālajām kultūras biedrībām, veterānu un citām sabiedriskajām organizācijām, kā arī arodbiedrībām un Latvijas pašvaldībām. Eiropas Savienības līmenī PCTVL saglabā partnerattiecības ar Eiropas Brīvo aliansi, tajā ietilpstošajām reģionālajām un mazākumtautību partijām, kreisajām un ekoloģiskajām kustībām, pareizticīgo draudzēm un krievu sabiedriskajām organizācijām.

Nākamā Eiropas Parlamenta uzdevums ir veicināt finansiālās disciplīnas un caurspīdīguma nostiprināšanu gan Eiropas Savienības līmenī, gan pasaules banku sistēmā kopumā. Eiropas Savienībai ir jāpiedalās pasaules finanšu sistēmas reformēšanā ar mērķi nodrošināt Eiropas ekonomiskās attīstības stabilitāti. Tajā pašā laikā ir nepieļaujama “veco” Eiropas Savienības valstu glābšana uz jauno dalībvalstu interešu rēķina. Latvijai ir jāsaņem taisnīga palīdzība no Eiropas Savienības, lai pārvarētu grūtības, kas radušās, pievienojot savu vāji attīstīto ekonomiku Eiropas kopējam tirgum. Nepieciešams vienkāršot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma noteikumus Latvijas uzņēmumiem un pašvaldībām.

Nākamā Eiropas Parlamenta pilnvaru laikā ir jāizlemj Lisabonas līguma liktenis, jāuzsāk labklājības un izglītības sfēru pāreja Eiropas Savienības kompetencē, jāpanāk visu dalībvalstu līdztiesība Eiropas Savienības lauksaimniecības atbalsta politikā. Ir jāatrisina energoresursu deficīta problēma Baltijas reģionā un jāizveido kopīgs ar Ziemeļvalstīm un Krieviju enerģētiskais tirgus. Jāpanāk bezvīzu telpa starp Eiropas Savienību un Krieviju. Pilnā sparā jāsāk darboties Fundamentālo tiesību aģentūrai, kā arī jāmodificē Kioto protokols, balstoties uz pēdējiem datiem par klimatiskajām izmaiņām.

6.jūnija vēlēšanās balsosim par savējiem, pārbaudījumus izturējušiem pārstāvjiem Eiropā! PCTVL deputātu komanda ir cienījama izvēle!

 

Deputātu kandidātu saraksts

N.p.k.

Vārds, uzvārds

Dzimšanas

gads

Pilsonība

Dzīvesvieta

Izglītība

Darbavieta

1.

Tatjana Ždanoka

1950

Latvijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

2.

Giulietto Chiesa

1940

Itālijas

Rīga

augstākā

Eiropas Parlaments

3.

Juris Sokolovskis

1976

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

4.

Miroslavs Mitrofanovs

1966

Latvijas

Daugavpils

augstākā

LR Saeima

5.

Žanna Kareļina

1979

Latvijas

Rīga

augstākā

LR Saeima

6.

Aleksandrs Ivanovs

1978

Latvijas

Rīga

augstākā

Transporta un sakaru
institūts

7.

Aleksandra Malašonoka

1986

Latvijas

Rīga

vidējā

nav

8.

Anna Vinogradova

1983

Latvijas

Rīgas rajons

augstākā

SIA “Ekstrom”

9.

Alise Djomina

1984

Latvijas

Rīga

augstākā

SIA “Skaistuma nams”

10.

Oļegs Parmeņenkovs

1985

Latvijas

Rīga

vidējā

nav

11.

Ivans Jengaševs

1986

Latvijas

Rīga

vidējā

nav

 

Ziņas par deputātu kandidātiem

1. Tatjana Ždanoka

Dzimusi 1950.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Valsts universitāte (1972), matemātika. Darbavietas un ieņemamie amati: Eiropas Parlaments, deputāte. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, franču – brīvi, angļu – brīvi, vācu – srunvalodas līmenī.

 

2. Giulietto Chiesa

Dzimis 1940.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Itālijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Eiropas Parlaments. Beidzis šādas mācību iestādes: Kristofora Kolumba klasiskais licejs (1961), vispārējā vidējā izglītība. Darbavietas un ieņemamie amati: Eiropas Parlaments, deputāts. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: angļu – brīvi, itāļu – dzimtā valoda.

 

3. Juris Sokolovskis

Dzimis 1976.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Baltijas Krievu institūts (1999), jurists. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāts. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

4. Miroslavs Mitrofanovs

Dzimis 1966.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Daugavpils. Darbavieta: LR Saeima. Beidzis šādas mācību iestādes: Latvijas Universitāte (1991), bioloģija un ķīmija. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāts. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

5. Žanna Kareļina

Dzimusi 1979.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: LR Saeima. Beigusi šādas mācību iestādes: Latvijas Policijas akadēmija (2003), tiesību zinātnes. Darbavietas un ieņemamie amati: LR Saeima, deputāta palīdze. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi, vācu – sarunvalodas līmenī.

 

6. Aleksandrs Ivanovs

Dzimis 1978.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: Transporta un sakaru institūts. Beidzis šādas mācību iestādes: Ekonomikas un kultūras augstskola (2002), ekonomists. Darbavietas un ieņemamie amati: Transporta un sakaru institūts, pasniedzējs; SIA “Mobilus RE”, valdes loceklis. Ģimenes stāvoklis: precējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

7. Aleksandra Malašonoka

Dzimusi 1986.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: nav. Beigusi šādas mācību iestādes: Rīgas 40.vidusskola (2005), vispārējā vidējā izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

8. Anna Vinogradova

Dzimusi 1983.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīgas rajons. Darbavieta: SIA “Ekstrom”. Beigusi šādas mācību iestādes: Rīgas Tehniskā universitāte (2009), uzņēmējdarbībā un vadīšanā. Darbavietas un ieņemamie amati: SIA “Ekstrom”, biroja vadītāja. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

9. Alise Djomina

Dzimusi 1984.g. Dzimums: sieviete. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: SIA “Skaistuma nams”. Beigusi šādas mācību iestādes: Sanktpēterburgas Valsts universitāte (2008), sabiedriskie sakari. Darbavietas un ieņemamie amati: SIA “Skaistuma nams”, žurnāliste; SIA “Rīgas viļņi”, žurnāliste. Ģimenes stāvoklis: neprecējusies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

10. Oļegs Parmeņenkovs

Dzimis 1985.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: nav. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas klasiskā ģimnāzija (2005), visparējā vidēja izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi.

 

11. Ivans Jengaševs

Dzimis 1986.g. Dzimums: vīrietis. Pilsonība: Latvijas.

Dzīvesvieta (rajons vai republikas pilsēta): Rīga. Darbavieta: nav. Beidzis šādas mācību iestādes: Rīgas 75.vidusskola (2005), visparējā vidēja izglītība. Darbavieta un ieņemamais amats: nav. Ģimenes stāvoklis: neprecējies. Latviešu valodas un citu ES oficiālo valodu prasmes pašnovērtējums: latviešu – brīvi, angļu – brīvi, vācu – labi.

 

Šā saraksta kandidāti norādījuši, ka:

nav un nav bijuši PSRS, Latvijas PSR vai ārvalstu valsts drošības dienestu, izlūkdienestu vai pretizlūkošanas dienestu štata darbinieki; nav sadarbojušies ar PSRS vai Latvijas PSR valsts drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem kā šo dienestu ārštata darbinieki, aģenti, rezidenti vai konspiratīvā dzīvokļa turētāji; nav darbojušies PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās pēc 1991.gada 13.janvāra.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!