• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Piedaloties Pasaules bankas sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192203

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Piedaloties Pasaules bankas sanāksmē


 

Vakar, 20.maijā, Latvijas delegācija piedalījās Pasaules bankas (PB) Ziemeļu–Baltijas valstu grupas sanāksmē Helsinkos, kurā diskutēja par PB grupas finanšu perspektīvām, balsstiesību un pārvaldības reformas jautājumiem, kā arī par klimata pārmaiņu finanšu aspektiem.

Latvijas delegācijas vadītājs bija Latvijas Republikas pilnvarnieks PB – finanšu ministrs Einars Repše. Latvijas delegācijas sastāvā iekļauts arī Finanšu ministrijas Starptautiskās finanšu politikas departamenta direktors Jānis Zvīgulis.

Sanāksmes laikā E.Repše tikās ar PB prezidentu Robertu Zēliku un pārrunāja PB grupas pasākumus globālās finanšu krīzes jautājumu risināšanā Austrumeiropā, tostarp Baltijas reģionā. Tāpat sanāksmē tika diskutēts par globālās finanšu krīzes sekām Centrālās un Austrumeiropas valstīs. Lai palīdzētu reģionam pārvarēt krīzes radītos izaicinājumus, Eiropas Investīciju bankas grupa, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka un Pasaules bankas grupa plāno kopīgu finanšu atbalsta iniciatīvu. Atbalsta mērķis būs stiprināt reģiona banku sektoru, nodrošinot aizdevumus tautsaimniecībai, īpaši mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Ņemot vērā PB grupas nozīmīgo lomu nākotnes finanšu arhitektūrā un klimata politikas pasākumu finansēšanā, sarunu gaitā uzmanība pievērsta arī šā gada decembrī gaidāmajai Apvienoto Nāciju Organizācijas sanāksmei par klimata jautājumiem.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!