• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192196

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā

 

19.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers, viesojoties informācijas tehnoloģiju uzņēmumā “Microsoft”, tikās ar tā vadītāju – izpilddirektoru Stīvu Balmeru. Pēc tikšanās Valsts prezidents sarunu ar “Microsoft” pārstāvi novērtēja kā ļoti veiksmīgu. Abas puses interesējās par nākotnes sadarbības projektiem, īpaši pārspriežot darāmo IT vidē, lai saglabātu pasaules mazās valodas. V.Zatlers atzīmēja, ka “mums ir ļoti svarīgi aizsargāt latviešu valodu, lai tā veiksmīgi dzīvotu internetā”. Viņš norādīja: “viņam ir liels prieks, ka tuvākajā nākotnē Latvijai varētu parādīties jauni kopēji projekti ar uzņēmumu “Microsoft””. Sarunā piedalījās arī Latvijas kultūras ministrs Ints Dālderis un Latvijas prezidenta Valsts valodas komisijas pārstāvis, vienlaikus uzņēmuma “Tilde” vadītājs Andrejs Vasiļjevs.

Apmeklējot “Microsoft”, Valsts prezidentam un delegācijai bija iespēja iepazīties ar uzņēmuma projektiem veselības aprūpē, kā arī ar nākotnes “Microsoft” tehnoloģiju pētījumiem un inovatīviem risinājumiem.

Vēlāk V.Zatlers viesojās Bila un Melindas Geitsu fondā, kas Latvijā vairākus gadus atbalsta publisko bibliotēku attīstības projektu “Trešais tēva dēls”. Projekts paredz Latvijas publisko bibliotēku attīstību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, nodrošinot tās ar datoriem, programmatūru, tādējādi piedāvājot bezmaksas interneta pakalpojumus 874 valsts bibliotēkās. Valsts prezidents Latvijas bibliotēku apmeklētāju vārdā pateicās fonda prezidentei Silvijai Burvelai par fonda atbalstu un norādīja, ka “19. un 20.gadsimtā galvenais kultūras centrs bija skolas. Tagad šo lomu ir uzņēmušās bibliotēkas. Tās ietekmē iedzīvotāju ieradumus un sniedz jaunas socializēšanās iespējas”. S.Burvela vairākkārt pateicās par Latvijas valdības iesaisti šajā projektā un norādīja, ka Latvijas projekta rezultāti iedvesmo citas projektā iesaistītās valstis, piemēram, Vjetnamu un Bulgāriju. Fonda pārstāvji augstu novērtēja gan projekta īstenotāju komandas darbu, gan arī atzīmēja lielisko sadarbību tā īstenošanā ar bibliotekārēm un pašvaldību pārstāvjiem.

Beidzot darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs, Valsts prezidents sniedza runu “World Affairs Council”.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!