• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par māju siltināšanas projektu īstenošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Piedaloties Pasaules bankas sanāksmē

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par māju siltināšanas projektu īstenošanu


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars aicina visus Latvijas iedzīvotājus, kuri nolēmuši iesaistīties valsts īstenotajā daudzdzīvokļu māju siltināšanas programmā, atbildīgi pieņemt lēmumus par to, kam uzticēt māju siltināšanas projekta īstenošanu un kādus materiālus izmantot māju siltināšanai, kā arī neuzticēties apšaubāmiem piedāvājumiem māju siltināšanas projektu īstenošanā.

 “Es aicinu iedzīvotājus atbildīgi pieiet jautājumiem par māju siltināšanu un nebūt lētticīgiem, uzklausot dažādus vilinoši lētus vai apšaubāmus piedāvājumus par māju siltināšanas projektu īstenošanu. Diemžēl ir veikli darboņi, kas būs gatavi negodprātīgi izmantot šo valsts piedāvāto atbalstu māju siltināšanā. Ja jūs gribat pārliecināties, ka izvēlaties kvalitatīvu piedāvājumu mājas siltināšanai, speciālisti no Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras ir gatavi jums palīdzēt. Aicinu arī pašvaldību speciālistus būt atsaucīgiem un palīdzēt iedzīvotājiem pieņemt pareizus lēmumus,” uzsver ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars kā piemēru šādam līdz galam nepārdomātam iedzīvotāju lēmumam min nule Rīgas Enerģētikas aģentūras veiktās pārbaudes rezultātus par namā Rīgā, Ieriķu ielā 44, īstenoto siltināšanas projektu, kas liecina par ēku ārsienu siltināšanā pirmo reizi Latvijā izmantotās metodes – ārsienu krāsošana ar siltumu un aukstumu atstarojošo krāsu TSM Ceramic – neefektivitāti. Tādi paši bēdīgi rezultāti esot arī daudzdzīvokļu mājai Liepājā, Piltenes ielā 8, kuras ēku sienu siltināšanai izmantota tāda pati krāsa.

Jau vēstīts, ka no aprīļa vidus Latvijas iedzīvotāji var pieteikties Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūrā, lai saņemtu līdzfinansējumu daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektiem. Līdz šim saņemti 14 pieteikumi par māju siltināšanas projektu īstenošanu.

Pašlaik līdzfinansējums no valsts un ES struktūrfondiem ir 16,6 miljoni latu, bet ar valdības lēmumu par struktūrfondu pārdali šim mērķim vēl ir izdalīti 24 miljoni latu.

Valsts līdzfinansē 50% no kopējām izmaksām energoefektivitātes uzlabošanai.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!