• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Jaunatnes likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192156

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par KNAB un VID sadarbības uzlabošanu

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Jaunatnes likumu

 

Saeimas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija 5.maijā, uzklausot atbildīgās ministrijas pārstāvi, secināja, ka Jaunatnes likuma pieņemšana ir devusi pozitīvus rezultātus turpmākajai jaunatnes politikas veidošanai.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis komisijas sēdē uzvēra: lai mērķtiecīgi sniegtu valsts atbalstu noteiktām sabiedrības grupām, svarīga ir kvalitatīva normatīvā bāze. Tādēļ ļoti nozīmīgs ir jaunais Jaunatnes likums, atzina J.Dukšinskis.

 “Protams, paliek jautājums, kā institūcijas savā starpā koordinēs šos jautājumus un kas būs galvenās prioritātes,” norādīja J.Dukšinskis. Sēdē komisijas deputāti diskutēja par nozīmīgākajām prioritātēm, kuras vajadzētu noteikt jaunatnes politikas programmās. Diskusiju lokā bija jauniešu nodarbinātība, sociālo riska grupu integrācija un citi jautājumi.

Apakškomisijas deputāts Andris Bērziņš uzsvēra, ka, plānojot finansējumu politikas īstenošanai, jāvērš uzmanība arī uz dažādu sociālo grupu integrācijas jautājumiem.

Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas pārstāve Nataļja Rogaļeva apliecināja, ka šā likuma pieņemšanu atzinīgi ir novērtējušas kā jauniešu organizācijas, tā arī pašvaldības.

Ar Jaunatnes likuma pieņemšanu ir izveidots mehānisms jaunatnes organizāciju uzskaitei un to darbības finansiālai nodrošināšanai. Likumā tiek atbalstīta jaunatnes neformālā politika un nostiprinātas jauniešu tiesības piedalīties lēmumu pieņemšanā. Tāpat pašvaldības tiek aicinātas iecelt jaunatnes lietu speciālistu, ar kura palīdzību jaunieši varētu risināt sev svarīgus jautājumus. Jaunatnes likums pēc ilgām diskusijām Saeimā tika pieņemts 2008.gada 8.maijā un stājās spēkā 2009.gada 1.janvārī.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!