• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par KNAB un VID sadarbības uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192154

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konfiscēto auto glabāšanas izmaksām

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par KNAB un VID sadarbības uzlabošanu

 

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija 5.maijā nolēma aicināt Ministru kabinetu iespējami ātri iesniegt Saeimā grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas precizētu pienākumu sadali starp Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Valsts ieņēmumu dienestu (VID), pārbaudot valsts amatpersonu deklarācijās sniegto ziņu patiesumu.

APK jāiekļauj norma, ka lēmumus par amatpersonu administratīvu sodīšanu par nepatiesas informācijas sniegšanu deklarācijās var pieņemt ne tikai VID, bet arī KNAB.

Uzklausot KNAB, VID un Drošības policijas (DP) vadītāju viedokli par šo dienestu sadarbību korupcijas apkarošanā, komisija secināja, ka sadarbības uzlabošanai citi grozījumi tiesību aktos šobrīd nav nepieciešami. “Tālākā sadarbība būs atkarīga no savstarpējās uzticēšanās starp institūcijām un to vadītājiem,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš.

VID ģenerāldirektors Dzintars Jakāns deputātiem atzina, ka līdz šim VID sadarbība ar DP bijusi daudz aktīvāka nekā ar KNAB. Tomēr viņš izteica cerību, ka ar jauno KNAB vadītāju sadarbība uzlabosies.

Arī KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis atzina, ka līdz šim sadarbība ar VID Finanšu policiju nav bijusi tik aktīva, cik būtu nepieciešams. Tomēr N.Vilnītis norādīja, ka viņš jau ticies ar VID Finanšu policijas pārvaldes priekšnieku Jāni Kaluginu, piebilstot, ka šādas tikšanās ar VID amatpersonām palīdzēs novērst agrākās nesaskaņas starp abām institūcijām.

Savukārt Dz.Jakāns, runājot par VID un KNAB funkciju pārklāšanos, informēja, ka jaunās Korupcijas apkarošanas koncepcijas projektā par vadošo korupcijas novēršanas un apkarošanas koordinējošo iestādi plānots noteikt VID un tā pakļautībā esošo Finanšu policiju. Līdz šim šīs funkcijas pildīja KNAB.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!