• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192151

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Patērētāju tiesību aizsardzības likumā

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā

 

Ārvalstīs dienošo personu laulātajiem un viņu apgādībā esošajiem ģimenes locekļiem izsniegs dienesta pases, paredz Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 5.maijā konceptuāli atbalstītie grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā.

Minēto personu ģimenes locekļi dienesta pases varēs saņemt gadījumā, ja viņi dosies līdzi uz darba vai dienesta vietu ārvalstī uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem. Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai sakārtotu personu statusu uzturēšanās valstī, norāda grozījumu autori.

Tāpat grozījumi paredz papildināt likumu ar pantu par pagaidu ceļošanas dokumentu izsniegšanu. Šādu dokumentu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās trešajās valstīs varēs saņemt citas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsonis, kurš būs nozaudējis savus personas dokumentus, ja uzturēšanās valstī nav viņa valsts pārstāvniecības.

Pagaidu ceļošanas dokumenta izsniegšanas un anulēšanas kārtību, derīguma termiņu un tajā iekļaujamās ziņas, kā arī valsts nodevas apmēru un maksāšanas kārtību noteiks Ministru kabinets.

Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā trijos lasījumos vēl lems Saeima.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!