• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192159

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Personu apliecinošu dokumentu likumā

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Aizsargjoslu likumā

 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 6.maijā pēc plašām un ilgstošām diskusijām ar sabiedriskajām organizācijām un ministrijām noslēdza darbu pie apjomīgiem grozījumiem Aizsargjoslu likumā. Likumprojektā plānots mainīt apbūves nosacījumus kāpu aizsargjoslā un grozīt nosacījumus vairākām ekspluatācijas un drošības aizsargjoslām.

Komisijas deputāti vienojās, ka Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslā ārpus pilsētām un ciemiem tāpat kā līdz šim uz katra zemes īpašuma būs atļauts izvietot vienu viensētu ar palīgēkām. Lai sekmētu tūrisma attīstību, kāpu aizsargjoslā būs pieļaujama arī viesnīcu un tai līdzīga lietojuma ēku, skatu torņu, tūrisma infrastruktūras vai inženierkomunikāciju būve, taču tikai atbilstoši vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam.

Sadalot kāpu aizsargjoslā esošu zemesgabalu, katra atsevišķā zemesgabala platībai jābūt vismaz trīs hektāriem. Ja vietējā pašvaldība būs paredzējusi infrastruktūras vai inženierkomunikāciju būvniecību vai uzturēšanu, šim mērķim paredzētais zemesgabals drīkstēs būt mazāks par trim hektāriem.

Atbilstoši vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam un saskaņojot ar Valsts vides dienestu, kāpu aizsargjoslā būs atļauts renovēt vai restaurēt ēkas un būves, pie dzīvojamām mājām celt palīgēkas. Rekonstruējot ēkas vai būves, tās nedrīkstēs pārsniegt jau esošo būvapjomu. Mazas dzīvojamās ēkas drīkstēs paplašināt, taču to kopējā platība pēc darbu veikšanas nedrīkstēs pārsniegt 150 kvadrātmetrus. Tas dos iespēju uzlabot, piemēram, vecas zvejnieku mājas, kuru apjoms vairs neatbilst mūsdienu apstākļiem.

Izmaiņas likumā paredz noteikt aizsargjoslas ap optisko teleskopu Baldonē un radioteleskopiem Irbenē. Tāpat aizsargjoslas plānots noteikt ap degvielas uzpildes stacijām. Aizsargjosla paredzēta ne mazāk par 25 metriem no tvertnēm un degvielas uzpildes iekārtām. Šajā aizsargjoslā varēs atrasties tikai objekti, kas saistīti ar degvielas uzpildes stacijas darbību.

Ap mākslīgiem ūdens objektiem tiks noteikta aizsargjosla vismaz 10 metru platumā. Tas neattieksies uz ūdensobjektiem, kas mazāki par 0,1 hektāru, un ūdensobjektiem, kas kalpo ūdens novadīšanai no piegulošās teritorijas.

Paredzēts, ka grozījumus Aizsargjoslu likumā Saeima trešajā galīgajā lasījumā skatīs 14.maijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!