• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par LU iniciatīvu samazināt studiju maksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par budžeta samazinājumu tieslietu nozarē

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par LU iniciatīvu samazināt studiju maksu


 

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe atzinīgi vērtē Latvijas Universitātes (LU) iniciatīvu – savā deviņdesmitās jubilejas gadā samazināt studiju maksu studentiem, kuri studijas sāks šā gada 1.septembrī.

 “Šī ir apsveicama rīcība, kas it īpaši nozīmīga ir šajā laikā,” norāda T.Koķe. Vienlaikus ministre ir pateicīga ikvienai augstskolai, kas rod iespējas atbalstīt savus studentus.

Tāpat T.Koķe norāda, ka pateicoties būtiskajam finansējuma palielinājumam augstākajai izglītībai iepriekšējos gados, kā arī ES struktūrfondu atbalstam, izdevies pilnveidot augstskolu infrastruktūru, modernizēt laboratorijas, lai esošajos finansējuma samazinājuma apstākļos varētu notikt kvalitatīvs studiju process.

Ministre uzsver: Izglītības un zinātnes ministrija no savas puses nodrošinājusi, ka studentiem ir iespēja turpināt saņemt studiju un studējošo kredītus. Proti, palielināts valsts izsniedzamā galvojuma apjoms šiem kredītiem – studiju kredītiem 2009.gadā piešķirti 18,95 miljoni latu (par 5,8 miljoniem latu jeb 40% vairāk nekā 2008.gadā), bet studējošo kredītiem piešķirti 10,69 miljoni latu (saglabāts 2008.gada līmenis).

Neskatoties uz līdzekļu samazinājumu valstī kopumā, plānots palielināt bakalaura studiju programmās studējošo stipendiju saņēmēju skaitu, savukārt maģistratūras un doktorantūras studentiem būs pieejamas stipendijas līdz pat 800 latiem no ES struktūrfondu līdzekļiem.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!