• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Militārās komitejas vadītāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par LU iniciatīvu samazināt studiju maksu

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Militārās komitejas vadītāja vizīti Latvijā

 

14.maijā notika ārlietu ministra Māra Riekstiņa tikšanās ar NATO Militārās komitejas vadītāju admirāli Džampaolo di Paolu. Tikšanās laikā pārrunāta NATO vadītā starptautiskā operācija Afganistānā, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes Strasbūrā/Kēlā š.g. aprīlī rezultāti, kā arī NATO un Krievijas attiecības.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar gandarījumu atzīmēja Latvijas sabiedrības stabilo atbalstu Latvijas dalībai NATO visu šo gadu garumā, kā redzamāko NATO klātbūtnes piemēru minot Baltijas gaisa telpas patrulēšanu. “Baltijas gaisa telpas patrulēšana skaidri demonstrē NATO klātbūtni un alianses drošības nedalāmību,” atzīmēja Māris Riekstiņš.

Abas puses pārrunāja arī NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes, kas norisinājās Strasbūrā/Kēlā 3.–4.aprīlī, rezultātus, tostarp lēmumu par jaunas NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi, kā arī Albānijas un Horvātijas uzņemšanu aliansē un lēmumu par jauno NATO ģenerālsekretāru. Vienlaikus tika apspriestas arī aktualitātes NATO un Krievijas attiecībās, kā arī militārā sadarbība ar Krieviju jomās, kurās ir kopīgas intereses, piemēram, Afganistānā, terorisma apkarošanā u.c.

NATO Militārās komitejas vadītājs norādīja, ka starptautiskā operācija Afganistānā ir svarīgākā NATO operācija, un atzinīgi novērtēja Latvijas iesaisti, kā arī izteica līdzjūtību saistībā ar neseno divu Latvijas karavīru traģisko zaudējumu. Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsvēra, ka Latvija turpinās savu dalību NATO vadītājos spēkos Afganistānā, kā arī atzīmēja, ka ilgtermiņa risinājumam Afganistānā ir nepieciešams līdzsvars starp militāro un civilo ieguldījumu.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!