• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par budžeta samazinājumu tieslietu nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par budžeta samazinājumu tieslietu nozarē


 

Tieslietu ministrs Mareks Segliņš, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis un citi ministrijas pārstāvji 19.maijā tikās ar Latvijas tiesu priekšsēdētājiem, lai pārrunātu budžeta samazinājumu tieslietu nozarei un to, kā tas ietekmēs tiesnešu un tiesu darbinieku atalgojumu. Uz sanāksmi bija pulcējušies rajona (pilsētu) tiesu priekšsēdētāji, apgabaltiesu priekšsēdētāji, kā arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Tikšanās laikā tieslietu ministrs klātesošos informēja, ka tieslietu nozare ir izvirzīta kā viena no prioritārajām un tai tiks piemērots 15% atalgojuma samazinājums atšķirībā no citām nozarēm, kam plānots piemērot 20% samazinājumu. Viņš uzsvēra, ka šobrīd svarīgāk būtu noteikt, ka neviena tiesa netiks likvidēta un visi darbinieki saglabās esošos amatus, taču jārēķinās ar algu samazināšanu.

Tika apspriesti varianti, kā iespējams veikt finanšu līdzekļu ekonomiju. Izskanēja priekšlikums par došanos bezalgas atvaļinājumos, taču tas tika noraidīts. Tā kā šobrīd joprojām aktuāls ir jautājums par lielo tiesu noslogojumu un tiesās darba ir ļoti daudz, tad arī bezalgas atvaļinājumos tiesneši un darbinieki atrastos darba vietās un būtībā par darbu brīvdienā atalgojumu vispār nesaņemtu.

Kā viens no variantiem līdzekļu ekonomijai tika minēta arī Tiesu administrācijas reorganizācija, paredzot, ka daļa funkciju tiks nodota tiesām.

Tiesneši piedāvāja arī lielāku samazinājumu piemērot savām algām, lai tiesu darbinieku jau tā zemais atalgojums paliktu pašreizējā līmenī.

Tieslietu ministrija visus priekšlikumus izvērtēs, lai nākamnedēļ savu variantu grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam” iesniegtu valdībā.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!