• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē ASV 14.–19.maijā

 

18.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers uzstājās ar runu Vašingtonas universitātē, kuras laikā iepazīstināja ar Latvijas skatupunktu uz situāciju pasaulē. Skandināvijas studiju programmas profesore Kristīne Ingebritse, dodot vārdu V.Zatleram, uzsvēra, ka pašreizējā ekonomiskajā situācijā visas ir mazas valstis un ASV ir jāmācās no tādām mazām valstīm kā Latvija. Pēc Valsts prezidenta runas studenti diskutēja par ekonomisko situāciju Latvijā, Latvijas un Krievijas attiecībām pēc iestāšanās NATO un Eiropas Savienības jautājumiem.

Valsts prezidentam bija atsevišķa tikšanās ar Skandināvijas departamenta pārstāvjiem, kā arī mācību spēkiem un studentiem, kas apgūst Baltijas studiju programmu – latviešu valodu, kultūru un vēsturi vieslektores Ivetas Grīnbergas un profesora asistenta Gunta Šmidhena vadībā. Vašingtonas universitāte ir vienīgā augstskola Amerikas Savienotajās Valstīs, kur studentiem tiek piedāvāts apgūt latviešu valodu un kultūru pilna laika programmā. Baltiju studiju programmas vadības pārstāvji atzīmēja, ka kopš 1994.gada 132 studenti ir mācījušies latviešu valodu, un piebilda, ka valodas zināšanas nodrošinot labu darbu ASV. Viņi pateicās Latvijas valdībai par atbalsta sniegšanu Baltijas studiju programmai un atzīmēja, ka tā ir universitātes dārgakmens, kas šobrīd jau atzīmē 15.gadadienu. Universitātes bibliotēka var lepoties ar 13 000 grāmatām, video un mūzikas materiāliem latviešu valodā. Lielu daļu no tiem ir uzdāvinājuši latviešu kopienas ASV pārstāvji. Turklāt universitāte elektroniski veido Latvijas koru mūzikas kolekciju elektroniskā formātā. Valsts prezidentam bija iespēja noklausīties dziesmu “Pūt, vējiņi” Vašingtonas universitātes kora izpildījumā.

Savukārt Belvjū pilsētā, klātesot latviešu kopienas pārstāvjiem, Valsts prezidents tikās ar pilsētas mēru Grantu Degingeru. Belvjū pilsēta jau 17 gadus ir Liepājas sadraudzības pilsēta. Valsts prezidents nodeva Liepājas mēra Ulda Seska sveicienus Belvjū pilsētas iedzīvotājiem un uzsvēra, ka aktīva sadarbība spēj pārvarēt distanci, kas pastāv starp abām pilsētām. Savukārt G.Degingers no savas puses atzīmēja abu pilsētu veiksmīgo sadarbību, organizējot apmaiņas programmas. Mērs Valsts prezidentam uzdāvināja simbolisku pilsētas atslēgu. Vizītes ietvaros abi viesojās vides apmācības centrā.

Vakarā Valsts prezidents tikās ar Sietlas latviešu kopienas pārstāvjiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!