• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par atbalstu jaunievēlētajām novadu domēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192132

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aizsardzības ministra darba vizīti Afganistānā

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par atbalstu jaunievēlētajām novadu domēm


 

Lai nodrošinātu novadu pašvaldību darbības sekmīgu uzsākšanu pēc vietējo pašvaldību vēlēšanām, kas notiks šā gada 6.jūnijā, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir sagatavojusi ieteikumus pašvaldību priekšsēdētājiem un izpilddirektoriem par nepieciešamajiem lēmumiem un veicamajiem pasākumiem pirms un pēc pirmās novada domes sēdes.

Līdz novadu darbības sākšanai pašvaldībām jāveic kustamās un nekustamās mantas inventarizācija, nolietotās mantas norakstīšana, pašvaldības mantas grāmatvedības uzskaite, lai sagatavotu tās nodošanu jaunizveidotajai novada pašvaldībai.

Tāpat jānodrošina pastāvīgi un ilgstoši glabājamo dokumentu sakārtošana, to aprakstīšana, kā arī dokumentu (vismaz līdz 1998.gadam) nodošana attiecīgajā zonālajā valsts arhīvā. RAPLM aicina īpašu vērību pievērst dzimtsarakstu, bāriņtiesas un būvvaldes dokumentu sakārtošanai, kuri vēl nebūs nodoti valstij glabāšanā, un īslaicīgi glabājamajiem dokumentiem, kuriem uz novada pašvaldības izveidošanas dienu vēl nebūs beidzies glabāšanas termiņš.

Lai jaunievēlētie novadu domju deputāti būtu informēti par attiecīgo pašvaldību, jau laikus jāsagatavo informācija par pašvaldībām, kas iekļaujas novadā, tās budžeta izpildi, kreditoriem un debitoru parādiem, nozīmīgākajiem projektiem, kurus realizē attiecīgā pašvaldība, par aktuālajiem risināmajiem jautājumiem un problēmām.

RAPLM aicina pašvaldību darbiniekus laikus informēt par attiecīgo institūciju pāreju uz jaunizveidoto novada pašvaldību un darba tiesisko attiecību turpināšanas kārtību. Tāpat jāsagatavo priekšlikumi par attiecīgā pagasta un pilsētas pārvaldes organizatorisko struktūru.

Lai sagatavotu ar jaunveidojamā novada pašvaldībām saskaņotus priekšlikumus, RAPLM aicina pašvaldības izmantot jau iepriekš sagatavoto apvienošanās projektu, novada pašvaldības nolikumu, budžetu, administratīvo centru un vienotas informāciju tehnoloģiju sistēmas.

Ministrija pašvaldībām ir sagatavojusi arī metodiskus ieteikumus par lēmumiem, kurus jaunizveidotajai novada domei būtu jāpieņem un kādi pasākumi būtu jāveic, lai nodrošinātu veiksmīgu novada pašvaldības darbības sākšanu. Ministrijas izstrādātie ieteikumi vērsti uz termiņiem un izskatāmajiem jautājumiem novada domes sēdēs, kā arī paralēli veicamajiem pasākumiem. Ar izstrādātajiem ieteikumiem pašvaldības var iepazīties ministrijas mājaslapā www.raplm.gov.lv.

Beidzoties administratīvi teritoriālajai reformai, darbu Latvijā sāks 118 pašvaldības – 109 novadi un 9 republikas pilsētas. Jaunizveidoto novadu domju pirmās sēdes notiks 1.jūlijā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!