• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra darba vizīti Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijām

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra darba vizīti Afganistānā

 

15.maijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis tikās ar NATO vadītās starptautiskās operācijas ISAF (International Security Assistance Forces) Latvijas kontingenta karavīriem, kuri kopā ar Norvēģijas karavīriem izvietoti Meimanas bāzē Farjabas provincē Afganistānā.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis pārrunāja ar karavīriem dienesta apstākļus un veicamos uzdevumus operācijas rajonā. Aizsardzības ministrs pasniedza karavīriem apbalvojumus par ieguldījumu ISAF operācijā.

Afganistānā NATO vadītajā starptautiskajā operācijā ISAF Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

ISAF sastāvā atrodas vairāk nekā 160 Nacionālo bruņoto spēku karavīru, no kuriem 30 karavīri dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un Amerikas Savienoto Valstu Operacionālās sadarbības padomnieku grupā. Operacionālās sadarbības padomnieku grupas uzdevums ir atbalstīt Afganistānas Nacionālo armiju apmācību jomā.

16.maijā, turpinot savu vizīti Afganistānā, aizsardzības ministrs I.Lieģis tikās ar Afganistānas aizsardzības ministru Abdulu Rahimu Vardaku un Farjabas provinces gubernatoru Abdolhaku Šafaku.

Tikšanās laikā ar A.R.Vardaku tika apspriesta drošības situācija valstī un Afganistānas Nacionālās armijas (ANA) attīstība. A.R.Vardaks pauda apņemšanos turpināt ANA attīstību, lai tā spētu uzņemties arvien lielāku atbildību par drošību Afganistānā. Sarunu laikā ar A.Šafaku tika apspriesta drošības situācija reģionā, kā arī provinces atjaunošanas darbu norise, kuros kopā ar Norvēģijas kontingentu ir iesaistīti Latvijas karavīri. Afganistānas amatpersonas atzinīgi novērtēja starptautisko spēku atbalstu un pateicās Latvijas karavīriem par ieguldījumu drošības stiprināšanā reģionā.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!