• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2009., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ievēlēšanu ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē

Vēl šajā numurā

20.05.2009., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijām

 

15.maijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās 11.Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru politiskajās konsultācijās Palangā.

Tikšanās laikā ministri apsprieda aktuālos Eiropas Savienības (ES) un starptautiskās darba kārtības jautājumus, tostarp Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu, enerģētisko drošību un Eiropas kaimiņattiecību politikas aktualitātes. Konsultāciju ietvaros notika arī viedokļu apmaiņa par situāciju pasaules ekonomikā un finanšu tirgos. Ministri bija vienisprātis, ka Baltijas valstīm ir aktīva sadarbība ar Vāciju gan divpusēji, gan dažādos reģionālos un starptautiskos formātos.

Īpaša uzmanība sarunās tika pievērsta 7.maijā Prāgā notikušajam Austrumu partnerības samitam. Ministri pauda kopēju viedokli, ka šis samits iezīmējis jaunu posmu attiecībās starp Eiropas Savienību un tās kaimiņvalstīm austrumos.

 “Gaidāmās Zviedrijas ES prezidentūras laikā svarīgi apstiprināt pēc iespējas vairāk projektu tādās prioritārās jomās kā virzība uz brīvās tirdzniecības telpu un ekonomisko integrāciju, ilgtspējīga vides politika, it īpaši energoefektivitātes palielināšana, kā arī izglītība un mobilitāte,” norādīja ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Pārrunājot ar Lisabonas līguma saistītās aktualitātes, viņš apsveica neseno Čehijas Senāta atbalstu Lisabonas līguma ratifikācijai un izteica cerību, ka ratifikācijas process Čehijā drīzumā tiks noslēgts pilnībā.

M.Riekstiņš atzīmēja, ka 2009.gads ir izšķirošu lēmumu laiks Eiropas Savienībā, un uzsvēra, ka nākamo gadu ES būtu jāuzsāk ar skaidru juridisko ietvaru.

Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru konsultācijas pirmo reizi tika rīkotas 1996.gada 28.augustā Leipcigā pēc toreizējā Vācijas ārlietu ministra Klausa Kinkela iniciatīvas. 2008.gada 20.maijā pēc ārlietu ministra M.Riekstiņa ielūguma Rīgā norisinājās 10.Baltijas valstu un Vācijas ārlietu ministru tikšanās.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!