• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot jaunievēlēto Lietuvas prezidenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2009., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192055

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē ASV 14.-19.maijā

Vēl šajā numurā

19.05.2009., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot jaunievēlēto Lietuvas prezidenti

 

02.JPG (14009 bytes)

Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtījis apsveikumu jaunievēlētajai Lietuvas Republikas prezidentei Daļai Gribauskaitei (Dalia Grybauskaite), kuru lietuviešu tauta izvēlējusies par savu prezidenti nākamajiem pieciem gadiem (attēlā augstāk).

Apsveikumā Valsts prezidents Gribauskaites kundzei novēlējis degsmi lietuviešu tautas un Lietuvas valsts interešu aizstāvēšanā un realizēšanā, kā arī spēku un izturību vadīt valsti kā veiksmīgos, tā grūtos brīžos.

Atzīmējot Latvijas un Lietuvas labās attiecības, Valsts prezidents uzsvēris: “Es ceru, ka arī Jūsu vadībā turpināsies izcilā sadarbība ne tikai starp abām valstīm, bet arī starp prezidentiem.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Kā zināms, svētdien, 17.maijā, notikušajās Lietuvas Republikas prezidenta vēlēšanās pārliecinošu uzvaru izcīnīja līdzšinējā ES finanšu un budžeta komisāre Daļa Gribauskaite, par kuru nobalsoja 68,17% jeb vairāk nekā divas trešdaļas vēlētāju. D.Gribauskaite ievērojami apsteidza savu tuvāko konkurentu, sociāldemokrātu Aļģirdu Butkēviču, kurš saņēma 11,7% balsu.

Prezidenta amatā Daļa Gribauskaite nomainīs līdzšinējo prezidentu Valdu Adamku, kurš valsts galvas pienākumus pildījis divus termiņus. Pie sava amata pienākumu pildīšanas turpmākos piecus gadus 53 gadus vecā Daļa Gribauskaite stāsies 12.jūlijā.

“LV” informācija; Foto: A.F.I.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!