• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par lidsabiedrību neizmantotajām laika kvotām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2009., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par maternitātes atvaļinājumu

Vēl šajā numurā

13.05.2009., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par lidsabiedrību neizmantotajām laika kvotām


 

Aviokompānijas, ko skārusi ekonomikas krīze un kuru aktivitāte šogad pazemināsies, 2010.gada vasarā varēs izmantot atvieglotus nosacījumus, lai saglabātu 2009.gadā piešķirtās laika kvotas. Starptautiskā gaisa transporta asociācija (IATA) šādas kvotas piešķir ik gadu, balstoties uz iepriekšējo sezonu rezultātiem.

Lidsabiedrības varēs turpināt izmantot 2009.gada vasaras sezonā piešķirtās laika kvotas 2010.gada vasarā arī tad, ja tās šogad būs izmantojušas tikai 80%. Parasti šādā gadījumā atvēlētais lidojumu laiks tiek samazināts.

Eiropas Komisija pašreizējā kārtībā ierosināja izmaiņas, lai mazinātu lidsabiedrību zaudējumus 2009.gada aktivitātes krituma dēļ. Izmaiņas arī palīdzēs novērst negatīvu ietekmi uz vidi, jo piešķirtā laika saglabāšanai lidsabiedrības var izvelēties veikt pustukšus reisus. Apgrozījums kopš gada sākuma ir samazinājies vairāk nekā 80% Eiropas lidostu, un Eirokontroles birojs prognozē, ka 2009.gada vasaras sezonā lidojumu skaits kritīsies par 4,9%.

Deputāti atbalstīja Eiropas Komisijas ierosinātās izmaiņas ar 508 balsīm par, 20 pret un 7 atturoties. Ņemot vērā, ka tika izmantota steidzamiem gadījumiem paredzēta procedūra, izmaiņas varēs stāties spēkā nekavējoties.

Deputāti tomēr neatbalstīja priekšlikumu turpmāk šādus lēmumus pieņemt Komisijā, tai sadarbojoties ar dalībvalstu ekspertiem, bet neievērojot parasto likumdošanas procedūru, kurā lemj Parlaments un ES Padome.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!