• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par projektiem EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2009., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191735

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 8.maijā

Vēl šajā numurā

12.05.2009., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par projektiem EEZ un Norvēģijas finanšu instrumenta ietvaros

 

Noslēdzoties pirmajam Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta periodam, pilnībā apstiprināti visi projekti par kopējo summu 50,5 miljoni eiro jeb 35,5 miljoni latu.

Finanšu instrumentu darbības laikā tika apstiprināti 68 individuālie projekti, trīs programmas (vides politikas integrācija Latvijā, valsts un privātās partnerības veicināšana, pārrobežu sadarbība) un sešas grantu shēmas (pilsoniskās sabiedrības stiprināšana un sabiedrības integrācija, akadēmiskie pētījumi, NVO fonds, stipendiju grantu shēma, projektu sagatavošanas fonds, īstermiņa ekspertu fonds). Individuālo projektu, programmu un grantu shēmu ieviešana turpināsies līdz 2011.gada 30.aprīlim.

Individuālo projektu atklātie konkursi tika izsludināti 2006. un 2008.gadā šādās prioritātēs: vides aizsardzība, ilgtspējīga attīstība, Eiropas kultūras mantojuma saglabāšana, veselība, bērni ar īpašām vajadzībām (bērni invalīdi), cilvēkresursu attīstība un izglītība, tieslietas, reģionālā politika un ekonomisko aktivitāšu attīstība, Šengena. Abos individuālo projektu atklātajos konkursos iesniegto projektu pieprasītais finansējums gandrīz septiņas reizes pārsniedza konkursā pieejamo finansējumu.

Pirmais finanšu instrumentu periods ilga no 2004.gada 1.maija līdz 2009.gada 30.aprīlim. Abu finanšu instrumentu līdzekļi bija pieejami 10 jaunajām dalībvalstīm, turklāt EEZ finanšu instrumenta finansējums tika piešķirts arī Grieķijai, Spānijai un Portugālei. EEZ finanšu instrumentu veido Norvēģijas, Īslandes un Lihtenšteinas iemaksas, savukārt Norvēģijas finanšu instrumentu pilnībā finansē Norvēģija.

Finanšu instrumentu ieguldījumu mērķis ir novērst sociālo un ekonomisko nevienlīdzību EEZ ietvaros un atbalstīt jaunās ES dalībvalstis to centienos pilnvērtīgi piedalīties paplašinātās Eiropas iekšējā tirgū.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!