• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 8.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2009., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191723

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveicot Latvijas iedzīvotājus Eiropas dienā 9.maijā

Vēl šajā numurā

12.05.2009., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2009.gada 8.maijā

 

FM: Par Parex bankas restrukturizācijas plānu

8.maijā Ministru kabinets akceptēja Parex bankas restrukturizācijas plānu, kas izstrādāts valsts atbalsta apstiprināšanai Eiropas Komisijā. Dokuments sniedz pārskatu par bankas attīstības plāniem, kas saskaņoti ar Eiropas Komisijas noteikumiem par valsts atbalstu finansiālas palīdzības sniegšanas periodā.

Valsts atbalsta restrukturizācijas plānā norādīts, ka bankas galvenais mērķis ir atgriešanās veiksmīga privātā investora īpašumā, Latvijas valdības sniegtā īstermiņa likviditātes atbalsta atgriešana, kā arī Valsts kases izsniegto garantijas saistību izbeigšana. Banku paredzēts attīstīt kā spēcīgu un konkurētspējīgu finanšu institūciju Baltijas reģionā ar plašu piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu, tādējādi padarot to pievilcīgu stratēģiskam investoram.

Parex banka par savām šābrīža stratēģiskajām prioritātēm uzskata bankas darba organizācijas pārstrukturēšanu, lai padarītu to efektīvāku un ekonomiskāku, kā arī neatkarīga bankas finansējuma un kapitāla pietiekamības nodrošināšanu, kas veicinātu iespējami ātrāku valsts sniegtā finansiālā atbalsta atgriešanu un bankas atgriešanos privātajā sektorā. Tāpat par prioritāti izvirzīta risku kontroles un pārvaldības uzlabošana, esošo ierobežojumu atcelšana un jauna bankas pozicionēšanas plāna tirgū izstrādāšana. Dokumentā iezīmēti arī bankas biznesa plāna līdz 2013.gada svarīgākie aspekti, kas ietver bilances, peļņas un zaudējumu finanšu prognozes.

Plāns sagatavots, balstoties uz pašreizējiem tirgus apstākļiem, tāpēc, ņemot vērā finanšu tirgus apstākļu mainību, Parex bankas valde un padome periodiski novērtēs plāna izpildi un nepieciešamības gadījumā to koriģēs, saskaņojot ar galvenajiem bankas akcionāriem.

Valdības lēmums paredz, ka Finanšu ministrijai līdz 2009.gada 11.maijam jānodrošina valsts atbalsta restrukturizācijas plāna iesniegšana Eiropas Komisijā. Savukārt Privatizācijas aģentūrai jāveic bankas pamatkapitāla palielināšana atbilstoši Eiropas Komisijas saskaņotajam valsts atbalsta apmēram.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!