• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties ES Austrumu partnerības inaugurācijas samitā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2009., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES ekonomikas un monetāro lietu komisāra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

08.05.2009., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties ES Austrumu partnerības inaugurācijas samitā

 

Vakar, 7.maijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzturējās darba vizītē Čehijā, kur piedalījās Eiropas Savienības Austrumu partnerības inaugurācijas samitā. Samita ietvaros 27 Eiropas Savienības dalībvalstu un 6 austrumu kaimiņvalstu – Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas – valdību vadītāji parakstīja deklarāciju par Austrumu partnerības dibināšanu.

Ministru prezidents V. Dombrovskis izteica pateicību Čehijas valdības vadītājam Mirekam Topolanekam par šā samita organizēšanu, kā arī uzsvēra, ka Latvija augstu vērtē ES prezidentūras un Eiropas Komisijas darbu pie jaunās Austrumu partnerības iniciatīvas un samita sagatavošanas.

Savā runā V.Dombrovskis pauda pārliecību, ka uzsāktajai partnerībai ilgtermiņā būtu jārada pozitīva ietekme gan katrā partnerības valstī, gan visā Eiropā, dodot ieguldījumu attīstībā un stabilitātē. Austrumu partnerība rada bezprecedenta ietvaru politiskai un praktiskai sadarbībai. Mēs esam atšķirīgi, tomēr mūs vieno šodien skaidri paustā kopīgā apņemšanās.

Ministru prezidents uzsvēra, ka divpusējā sadarbība Austrumu partnerībā nozīmē iespēju īstenot katras partnervalsts individuālos centienus. Jauni sadarbības līgumi, plašāka un visaptveroša brīvā tirdzniecība ar katru valsti, sadarbība enerģētiskās drošības uzlabošanā, vīzu režīma liberalizācijas process drošā vidē – visi šie elementi tiks attīstīti individuālā līmenī. Sadarbībā tiks īstenota pielāgota pieeja, jo katram partnerim ir atšķirīgas intereses, vajadzības un apstākļi. Vienlaikus partnerības pozitīvie rezultāti būs visa reģiona ieguvums.

Uzrunājot samita dalībniekus, Ministru prezidents V.Dombrovskis norādīja: “Šodien mēs nākam ar politisku ziņu par jaunās partnerības uzsākšanu, bet ir nepieciešams noteikt arī turpmākos uzdevumus. Tādēļ es vēršos pie pašreizējās ES prezidentūras un nākamajām prezidentūrām, kā arī pie Eiropas Komisijas ar aicinājumu uzreiz ķerties pie Austrumu partnerības un tās vadošo iniciatīvu īstenošanas.”

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!