• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbalstot 2014.gada Pasaules hokeja čempionāta rīkošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2009., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties ES Austrumu partnerības inaugurācijas samitā

Vēl šajā numurā

08.05.2009., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbalstot 2014.gada Pasaules hokeja čempionāta rīkošanu

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 13.martā ir parakstījis vēstuli Starptautiskajai hokeja federācijai, kurā pausts nepārprotams apliecinājums tam, ka Latvijas valdība atbalsta 2014.gada Pasaules hokeja čempionāta rīkošanu Latvijā.

Tikšanās laikā ar Latvijas Hokeja federācijas valdes priekšsēdētāju, prezidentu Kirovu Lipmanu un federācijas valdes locekli Gunti Ulmani 16.martā abi kungi Ministru prezidentam apliecinājuši, ka šāda vēstule ir pietiekams pamats, lai Latvija varētu pretendēt uz 2014.gada čempionāta rīkotājvalsts statusu.

Vēstulē arī uzsvērts: “Latvijas valdība principiāli atbalsta jaunas multifunkcionālas halles ar 7000–8000 skatītāju vietām celtniecību Rīgā, bet šābrīža ekonomiskās situācijas skatījumā tās finansēšana no valsts budžeta līdzekļiem nav iespējama.”

Līdz ar to neizprotama un nepamatota ir K.Lipmana medijiem paustā pozīcija, atsaucoties uz kādu nekonkrētu premjera paziņojumu, kurā būtu noraidīta čempionāta rīkošanas iespēja Latvijā. Jebkādas spekulācijas sakarā ar šo jautājumu patiesībā var tikai kaitēt mūsu valstij kļūt par pasaules čempionāta rīkotāju pēc pieciem gadiem.

 “Šābrīža ekonomiskajā situācijā sniegt publiskus solījumus par jaunas hokeja halles būvniecības finansēšanu būtu tikpat bezatbildīgi, cik kategoriski noraidīt, ka turpmāko piecu gadu perspektīvā Latvijas valsts jebkādā veidā iesaistīsies hokeja čempionāta atbalstīšanā. Kā zināms, Latvijā hokejs ir viens no populārākajiem sporta veidiem, kas apvieno simtiem tūkstošus atbalstītāju,” pauž V.Dombrovskis.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!