• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas karaļa valstsvizīti Latvijā 5.–6.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2009., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par sadarbību ar Krieviju ekonomikā, enerģētikā un tūrismā

Vēl šajā numurā

08.05.2009., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas karaļa valstsvizīti Latvijā 5.–6.maijā

 

SVIZ01.JPG (17147 bytes)
Attēlā (pirmajā rindā no kreisās): Viņa majestāte Spānijas karalis Huans Karloss I, Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Ministru prezidenta kundze Ārija Dombrovska, Viņas majestāte Spānijas karaliene Sofija un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars 6.maijā Latvijas Nacionālajā operā, kur Latvijas Ministru prezidents ar kundzi rīkoja oficiālas pusdienas Spānijas karaļpārim
Foto: Ilmārs Znotiņš

Ministru prezidenta Valda Dombrovska tosts pusdienās par godu Spānijas karalim Huanam Karlosam I un karalienei Sofijai 6.maijā:

Jūsu majestāte Spānijas karali!

Jūsu majestāte Spānijas karaliene!

Ekselences! Dāmas un kungi!

Esmu pagodināts sveikt Viņa majestāti karali Huanu Karlosu I un Viņas majestāti karalieni Sofiju valstsvizītē Latvijā. Šis ir vēsturisks notikums, jo tā ir pirmā Spānijas karaļa un karalienes vizīte Latvijā, apliecinot abu valstu labās un draudzīgās attiecības.

Mēs tiekamies Nacionālajā operā, kur šīs nedēļas sākumā spāņu baleta trupa uzstājās ar brīnišķīgu un pilnīgi izpirktu spāņu dejas izrādi. Tas ir tikai viens piemērs spāņu kultūras popularitātei Latvijā, kas kalpo kā labs pamats mūsu sadarbībai.

Valstu divpusējās attiecības tika nodibinātas 1921.gadā, bet pēc padomju varas laika beigām, tikai pirms divdesmit gadiem, mēs spējām atjaunot mūsu draudzīgās attiecības.

Šodien mēs esam partneri Eiropas Savienībā un NATO, kas dod iespēju stiprināt sadarbību un pacelt to jaunā līmenī. Mēs dzīvojam mūsdienu Eiropā, kur ģeogrāfiskās robežas vairs nav tik ierobežojošas kā senāk.

Vienlaikus mums ir svarīgi apzināties kopīgos izaicinājumus, ar kuriem mēs varam tikt galā tikai kopīgā darbā – pasaules ekonomikas recesija, klimata izmaiņas un enerģētiskā drošība ir tikai daži no mūsu uzdevumiem.

Jūsu vizītei Latvijā tuvojoties noslēgumam, es vēlos izteikt cerību, ka šīs divas dienas mūsu valstī bija patīkamas un lietderīgas.

Es paceļu glāzi par godu Viņa majestātei karalim un Viņas majestātei karalienei un par spāņu tautas uzplaukumu! Lai mūsu sadarbība turpinās un attīstās!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!