• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par akcīzes nodokļa struktūru un likmēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191542

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Afganistānā bojāgājušo tuviniekiem

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par akcīzes nodokļa struktūru un likmēm

 

5.maijā Briselē notika Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksme, kurā Latvijas nacionālās intereses pārstāvēja finanšu ministrs Einars Repše.

ECOFIN sanāksmes laikā tika diskutēts par tabakas izstrādājumiem piemērotā akcīzes nodokļa struktūru un likmēm ES. Tika izskatīti vairāki būtiski grozījumi Eiropas Kopienas tiesību aktos par akcīzes nodokļa piemērošanu tabakas izstrādājumiem, lai modernizētu un vienkāršotu esošos noteikumus, palielinātu to pārredzamību un pilnīgāk integrētu apsvērumus par sabiedrības veselību.

 “Lielākā daļa no piedāvātajiem grozījumiem ir atbalstāma, tas ir nopietns solis vienošanās virzienā. Taču ir jāņem vērā arī katras dalībvalsts ekonomiskās situācijas individuālās īpatnības, lai lēmums būtu pieņemts valstu objektīvo interešu un iespēju robežās. Ņemot vērā Baltijas valstu tiešās robežas ar citām valstīm, šāds lēmums varētu palielināt arī nelegālās tirdzniecības apjoma pieauguma risku,” sanāksmē norādīja finanšu ministrs E.Repše.

Tāpat sanāksmes laikā izskatīts ziņojums par labas pārvaldības veicināšanu nodokļu jautājumos, kas iezīmē stratēģisko virzienu sarunām ar trešajām valstīm. Šobrīd gandrīz visas uzrunātās valstis jau izteikušas gatavību sadarboties, tādēļ ES līmenī atbalstīta turpmākās administratīvās sadarbības uzlabošana.

Šā gada 1.maijā apritējuši pieci gadi kopš 2004.gada ES paplašināšanās. ES Padomes ziņojumā tika norādīts, ka ES paplašināšanās kopumā bijusi veiksmīga, taču dalībvalstīm ir jāturpina kopīga ES politikas ietvara īstenošana, uzlabojot finanšu sektora uzraudzību un nodrošinot atbilstošu un efektīvu daudzpusējo uzraudzību un ekonomisko sadarbību.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!