• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par mūsu paaudzes lielāko brīnumu – ES paplašināšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par akcīzes nodokļa struktūru un likmēm

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par mūsu paaudzes lielāko brīnumu – ES paplašināšanos

 

Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Hanss Gerts Pēterings 4.maijā Strasbūrā Parlamenta plenārsesiju sāka, ar gandarījumu atskatoties uz pieciem gadiem kopš ES vēsturiskās paplašināšanās 2004.gada 1.maijā.

Priekšsēdētājs, atklājot plenārsesiju, arī nosodīja notikumus Irānā, kur ASV žurnālistei Roksanai Saberi piespriests astoņu gadu cietumsods, kā arī izteica līdzjūtību Nīderlandes tautai saistībā ar pagājušajās nedēļas traģiskajiem notikumiem.

 

Eiropas Savienības paplašināšanās: būtisks ieguvums

“Tas ir mūsu paaudzes lielākais brīnums,” Eiropas Savienības paplašināšanos vērtēja priekšsēdētājs. ES (Eiropas Savienība) pirms dažām dienām, 1.maijā, atzīmēja piekto gadadienu, kopš tai pievienojās bijušās komunistiskā bloka valstis Čehija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Slovākija, Slovēnija un Ungārija, kā arī Kipra un Malta, vēlāk tām pievienojoties arī Bulgārijai un Rumānijai.

Priekšsēdētājs novērtēja, ka paplašināšanās ir bijis būtisks ieguvums, ar kuru ES kļuva spēcīgāka un daudzveidīgāka, kas rosināja ieviest un īstenot demokrātijas vērtības, palielināja ES stabilitāti, starptautisko nozīmi un deva impulsu Eiropas tautsaimniecībai. H.G.Pēterings arī uzsvēra, cik būtisks ES efektīvai darbībai turpmāk ir Lisabonas līgums: “Lai arī debates nav noslēgtas, mums jābūt drošiem, ka līdz 2010.gadam mēs sasniegsim pozitīvu rezultātu.”

 

ASV žurnālistei R.Saberi piespriestais sods Irānā

Priekšsēdētājs pauda nopietnas bažas par cilvēktiesību situāciju Irānā, kur ASV žurnālistei Roksanai (Rezai) Saberi piespriests astoņu gadu cietumsods par spiegošanu ASV labā.

 “Vēlamies aicināt Irānas iestādes bez jebkādiem nosacījumiem un nekavējoties atbrīvot Roksanu Saberi,” teica H.G.Pēterings. “Šī situācija parāda, cik dramatiska ir cilvēktiesību situācija Irānā. Kopš 2005.gada tā ir pasliktinājusies, neraugoties uz Irānas apņemšanos aizsargāt cilvēktiesības ar starptautiskiem instrumentiem,” uzsvēra priekšsēdētājs.

Jautājumu par R.Saberi gadījumu Eiropas Parlaments iekļāvis 7.maija plenārsēdes darba kārtībā.

 

Traģiskie notikumi Nīderlandē

Priekšsēdētājs pauda līdzjūtību Nīderlandes karalienei un Nīderlandes tautai saistībā ar traģiskajiem notikumiem nacionālo svētku laikā 30.aprīlī, kad vairāki svinību dalībnieki tika nogalināti un ievainoti.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!