• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzjūtību Afganistānā bojāgājušo tuviniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzjūtību Afganistānā bojāgājušo tuviniekiem

 

Tiekoties ar ASV Transporta pavēlniecības komandieri ģenerāli Dankanu Maknabu, Valsts prezidents Valdis Zatlers saņēma ģenerāļa līdzjūtību saistībā ar divu latviešu karavīru – Voldemāra Anševica un Andreja Merkuševa – bojāeju uzbrukuma laikā Afganistānā 1.maijā.

Tikšanās laikā V.Zatleram tika nodota arī ASV kolēģa Baraka Obamas līdzjūtības vēstule. ASV prezidents sūta savu un Amerikas tautas visdziļāko līdzjūtību un norāda, ka viņš domās un lūgšanās ir ar bojāgājušo un ievainoto ģimenēm.

Vēstulē prezidents B.Obama arī atzīmē: “Es esmu lepns, ka ASV ir tāds sabiedrotais kā Latvija. Šodienas zaudējums ir ne tikai šīs misijas sarežģītības atgādinājums, bet arī parāda, cik tā ir svarīga mūsu kolektīvajai drošībai.”

ASV prezidents pateicas V.Zatleram par 1.maijā izteikto līdzjūtību sakarā arī ar divu amerikāņu karavīru bojāeju tā paša uzbrukuma laikā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Šodien, 7.maijā, kritušo Latvijas karavīru seržantu Voldemāru Anševicu no Jelgavas Sv.Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas un dižkareivi Andreju Merkuševu no Jelgavas Sv. Simeona un Annas pareizticīgo katedrāles pēdējā gaitā izvadīs viņu tuvinieki, valsts un aizsardzības nozares augstākās amatpersonas, karavīru dienesta biedri un draugi, kā arī ārvalstu militārie atašeji.

ASV kolēģu vārdā kritušajiem Latvijas karavīriem goda apliecinājumu izteiks arī ASV Mičiganas Nacionālās gvardes komandieris ģenerālmajors Tomass Katlers, kura komandētie karavīri Afganistānā dien kopējā Latvijas un ASV Operācionālās sadarbības padomnieku grupā.

Godinot kritušos karavīrus, rīt visos Nacionālo bruņoto spēku vienību izvietojumos un uz kuģiem tiks pacelts valsts karogs sēru noformējumā.

Respektējot kritušo karavīru tuvinieku lūgumu, izvadīšanas ceremonijas nebūs publiskas, strikti liedzot preses klātbūtni. NBS lūdz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju izpratni.

Pēc Aizsardzības ministrijas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!