• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Marokas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191485

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par progresu Nacionālās bibliotēkas būvniecībā

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Marokas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 22.aprīlī tikās ar Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Zahūru Alauī, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot Marokas vēstnieci Saeimā, G.Daudze atzīmēja Latvijas un Marokas ekonomisko sakaru izaugsmes potenciālu. Tirdzniecības apjoms starp abām valstīm nav īpaši liels, tomēr tas pastāvīgi pieaug un Maroka ir Latvijas lielākā tirdzniecības partnere Ziemeļāfrikā. Latvijai ir liela pieredze tranzīta un loģistikas pakalpojumu sniegšanā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs, vēršot uzmanību uz nesen noslēgto sadarbības līgumu starp Rīgas brīvostu un Kasablankas ostu Marokā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī Latvijas un Marokas parlamentāro sadarbību, kā arī finanšu krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku. Kā informēja vēstniece, viens no lielākajiem Marokas izaicinājumiem ir saglabāt augstus tūrisma nozares izaugsmes tempus, informēja Z.Alauī. Tādēļ Maroka izvirzījusi ambiciozu mērķi – nodrošināt, lai 2010.gadā to apmeklētu desmit miljoni tūristu.

Pārrunājot abu valstu parlamentu sadarbību, Z.Alauī akcentēja, ka Maroka īpašu uzmanību pievērš sadarbībai ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu parlamentiem. Vēstniece arī informēja, ka Marokas karalis Muhameds VI par būtisku uzskata nepieciešamību veicināt daudz plašāk valsts pārvaldes un it īpaši parlamenta darbā iesaistīt sievietes. Tādēļ šā gada otrajā pusē Zviedrijas ES prezidentūras laikā Maroka sadarbībā ar ES vēlas organizēt šim jautājumam veltītu konferenci. Savukārt G.Daudze informēja par Saeimā izveidoto Sieviešu deputātu grupu sadarbībai ar citu valstu parlamentārietēm.

Z.Alauī ir karjeras diplomāte ar 20 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Iepriekš viņa strādājusi Marokas vēstniecībā ASV, kā arī pārstāvniecībā ANO. Jaunā Marokas vēstniece pastāvīgi rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!