• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Indijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2009., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191486

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Marokas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

07.05.2009., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Indijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 21.aprīlī, tikās ar Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Balkrišnu Šetiju, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Indijas parlamentāro sadarbību, kā arī abu valstu ekonomiskos un kultūras sakarus. Latvijas un Indijas attiecības ir konstruktīvas, ar ievērojamu attīstības potenciālu, it īpaši ekonomikā, atzina G.Daudze. Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka šābrīža globālā ekonomiskā krīze ir laba iespēja intensificēt esošos ekonomiskos sakarus, kā arī meklēt jaunus noieta tirgus.

Latvija ir atvērta investīcijām un ekonomiskajai sadarbībai ar Indijas uzņēmējiem, norādīja G.Daudze. Viņš akcentēja Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu un pieredzi tranzīta un loģistikas jomā. Arī Indijas vēstnieks atzina, ka Latvija ir pievilcīga kā tranzītvalsts, ņemot vērā Lat­vijas neaizsalstošās ostas Rīgā, Ventspilī un Liepājā. Turklāt par tirdzniecības un tranzīta centru Latvija veidojusies jau kopš Hanzas savienības laikiem, atzīmēja B.Šetijs.

Vēstnieks arī informēja par Indijas valdības realizēto valsts modernizācijas un attīstības politiku, kā arī par šobrīd Indijā notiekošajiem parlamenta vēlēšanu posmiem. Pasaulē lielākajā demokrātijā pie vēlēšanu urnām jādodas vairāk nekā 700 miljoniem balsstiesīgo indiešu. Ja pieskaita arī visu pašvaldību deputātus, Indijā pavisam ir tuvu trim miljoniem vēlētu amatpersonu, Indijas vēlēšanu sistēmas izaicinājumus raksturoja B.Šetijs.

Indijas vēstnieks 21.aprīlī tikās arī ar Saeimas Deputātu grupas sadarbībai ar Indijas parlamentu deputātiem. Vēstnieks deputātiem apliecināja, ka viens no būtiskākajiem uzdevumiem abu valstu saišu stiprināšanā ir vīzu režīma atvieglošana, kā arī tirdzniecības sakaru attīstīšana.

Savukārt deputātu grupas priekšsēdētāja vietniece Ingrīda Circene informēja, ka no 2007.gada decembra Latvijas vīzas var saņemt Vācijas vēstniecībā Ņūdelī, bet kopš šā gada aprīļa – Nīderlandes ģenerālkonsulātā Mumbajā. Tiek domāts arī par Latvijas goda konsulu tīkla paplašināšanu Indijā.

I.Circene arī aicināja vēstnieku stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību, izveidojot Indijas parlamentā sadarbības grupu ar Latvijas parlamentu. “Nav būtiski, ka abas valstis ir atšķirīgas to lielumā, tomēr mums ir vienoti principi, pēc kuriem valstis darbojas, un mēs jūtamies vienlīdzīgi politiskajā dialogā,” atzīmēja I.Circene.

B.Šetijs ir karjeras diplomāts ar 30 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Viņš iepriekš bijis Indijas vēstnieks Senegālā, Mali, Mauritānijā, Gambijā un Bahreinā, kā arī strādājis Indijas vēstniecībās Krievijā, Francijā un Singapūrā. Jaunais Indijas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!