• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par jaunu ES logotipu ekoloģiski tīriem produktiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2009., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191329

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par valsts atbalsta vienkāršošanas paketi

Vēl šajā numurā

30.04.2009., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par jaunu ES logotipu ekoloģiski tīriem produktiem

 

Eiropas Komisijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāts aicina visus dizaina un mākslas studentus no 27 ES dalībvalstīm pieteikties ES konkursam jauna ES logotipa izveidošanai ekoloģiski tīriem produktiem. Konkursa balva pārspēj visas naudas balvas: logotips, kuru atzīs par labāko, 2010.gada jūlijā kļūs par oficiālo logotipu ekoloģiski tīriem produktiem visā Eiropas Savienības teritorijā. Bioloģiskā logo konkursa atklāšanas priekšvakarā Eiropas lauksaimniecības un lauku attīstības komisāre Marianna Fišere-Bēla teica: “Jaunais bioloģiskais logotips piešķirs identitāti bioloģiskās lauksaimniecības nozarei Eiropas Savienībā. Tas palīdzēs izveidot vienotu tirgu, un tās ir labas ziņas gan ražotājiem, gan patērētājiem.”

Lai izveidotu pārdomātu un radošu ES bioloģisko produktu logotipu, Eiropas Savienība dod iespēju jaunajiem talantiem izveidot dizainu, ko varētu izmantot miljoniem produktu iepakojumā. Jaunais ES bioloģisko produktu logotips būs obligāti jāizmanto visiem fasētajiem ekoloģiski tīrajiem produktiem, kas ražoti 27 ES dalībvalstīs un atbilst marķēšanas standartiem. Turklāt ES logotipu var brīvprātīgi izmantot visiem nefasētajiem ekoloģiski tīrajiem produktiem, kas ražoti ES vai ievesti no citām valstīm.

Šajā unikālajā starptautiskajā dizaina konkursā aicināti piedalīties visi ES iedzīvotāji, kuri ir reģistrēti ES mākslas un dizaina augstākajās izglītības iestādēs. Tiks izraudzīti trīs uzvarētāji, un pirmās vietas ieguvējam piešķirs 6000 eiro naudas balvu. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems attiecīgi 3500 un 2500 eiro. Pieteikumus līdz 2009.gada 25.jūnijam var atrast konkursa mājaslapā www.ec.eueropa.eu/organic-logo.

Jauno ES bioloģisko produktu logotipu izvērtēs ekspertu žūrija, kas sastāv no lauksaimniecības produktu bioloģiskās ražošanas un lauksaimniecības jomu ekspertiem un starptautiski pazīstamiem dizaina speciālistiem. Pēc pieteikumu iesniegšanas beigu datuma žūrija atlasīs labākos pieteikumus un tos publicēs konkursa mājaslapā kā oficiālos jaunā logotipa kandidātus. Visi Eiropas Savienības iedzīvotāji tiks aicināti izvēlēties labāko logotipu, balsojot par savu izvēli tiešsaistē. 2010.gada vasarā konkursa uzvarētāju un divu nākamo vietu ieguvējus aicinās uz apbalvošanas ceremoniju Briselē, kur Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs tos apbalvos ar iegūtajām balvām.

Konkursa organizatori aicina studentus izstrādāt uzmanību piesaistošus, oriģinālus logotipus, kas atspoguļo bioloģiskās lauksaimniecības un ražošanas dažādos aspektus. Žūrija vērtēs iesūtītos logotipus arī atbilstoši to radītajam kopējam iespaidam, vizuālajai uztveramībai, izteiksmes skaidrībai un paliekošām vērtībām. Konkursa noteikumu pilns izklāsts ir atrodams konkursa mājaslapā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!