• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Horvātijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191150

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par obligāto biodegvielas piecu procentu piejaukumu

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Horvātijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 21.aprīlī tikās ar Horvātijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Vladimiru Mateku, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze apliecināja, ka abu valstu sadarbība visos politiskajos līmeņos vienmēr ir bijusi laba un tādēļ arī Latvija bija viena no pirmajām dalībvalstīm, kas ratificēja Horvātijas pievienošanās NATO protokolu.

V.Mateks norādīja, ka viņam ir īpašs gandarījums par Horvātijas pievienošanos Ziemeļatlantijas līguma organizācijai, jo viņš ir aktīvi līdzdarbojies šajā procesā jau kopš sarunu uzsākšanas. Īpašu pateicību viņš pauda Latvijas institūcijām, kas pirms­iestāšanās periodā dalījās ar Horvātiju savā pieredzē.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze izteica cerību, ka tikpat sekmīgas būs Horvātijas pievienošanās sarunas par dalību Eiropas Savienībā (ES), norādot, ka Latvija atbalsta drīzu Horvātijas iestāšanos ES.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, G.Daudze atzīmēja, ka šābrīža ekonomiskā situācija var būt labs stimuls savstarpējo ekonomisko sakaru stimulēšanai, jo sadarbības potenciāls starp abām valstīm nav pilnībā izmantots. Kā sekmīgas sadarbības paraugu Saeimas priekšsēdētājs minēja AS “Latvijas kuģniecība” tankkuģu būvi Horvātijas kuģu būvētavā. Tāpat G.Daudze uzsvēra, ka abu valstu sadarbība var tikt stiprināta tūrisma jomā.

Abas puses vienojās, ka Latvijas un Horvātijas parlamentāro attiecību stiprināšana ir nozīmīga, un Horvātijas vēstnieks uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju jau tuvākajā laikā apmeklēt Horvātiju.

V.Mateks ieņēmis vēstnieka un pastāvīgā pārstāvja amatus Eiropas Padomē, kā arī strādājis Horvātijas pārstāvniecībā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā un Apvienoto Nāciju Organizācijā. V.Mateks ieguvis medicīnas doktora grādu un diplomātiskajā dienestā strādā kopš 1992.gada. Jaunais Horvātijas vēstnieks rezidē Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!