• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par obligāto biodegvielas piecu procentu piejaukumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par obligāto biodegvielas piecu procentu piejaukumu

 

Saeimas Enerģētikas apakškomisijas deputāti 7.aprīlī aicināja atbildīgās ministrijas steidzami sagatavot nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, lai no 1.jūlija ieviestu obligāto biodegvielas piecu procentu piejaukumu.

 “Ir pieņemts lēmums no gada vidus ieviest obligāto biodegvielas piejaukumu fosilajai degvielai. Termiņš nav aiz kalniem, tāpēc saprotams degvielas ražotāju un tirgotāju satraukums, nesaņemot skaidrību, kā tieši mainīsies spēles noteikumi,” skaidroja apakškomisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

No Ekonomikas ministrijas (EM) kā atbildīgās iestādes sagaidām precīzu laika grafiku veicamajiem sagatavošanas darbiem un aicināsim Ministru prezidentu koordinēt ministriju darbu, izstrādājot nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, uzsvēra V.A.Krauklis.

EM Enerģētikas departamenta direktors Uģis Sarma informēja, ka nepieciešami grozījumi gan likumā, gan vairāku ministriju pārziņā esošajos Ministru kabineta noteikumos. Tomēr pašlaik darbs starp ministrijām nav saskaņots, atzina U.Sarma.

Gan Ekonomikas ministrijas, gan Finanšu ministrijas pārstāvji apliecināja, ka veikt normatīvo aktu grozījumus līdz jūlijam ir reāli, tomēr, iespējams, būs jāparedz pārejas periods uzņēmumiem, lai tie varētu pielāgoties mainītajām prasībām.

Paredzēts, ka biodegvielas piecu procentu piejaukums no šā gada 1.jūlija būs obligāts 95.markas benzīnam un dīzeļdegvielai.

Obligātā biodegvielas piejaukuma ieviešanai jāveicina valstī saražotās biodegvielas patēriņš Latvijā. Lai atbalstītu Latvijas uzņēmējus, paredzēts, ka samazināto akcīzes nodokļa likmi piemēros tikai Latvijas akcīzes preču noliktavās sajauktai degvielai. Turklāt biodegvielas ražošanas attīstība uzlabos valsts importa un eksporta bilanci, norāda komisijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!