• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem dabas rezervātu un nacionālo parku likumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ģenētiski modificētu organismu izmantošanu pārtikā

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem dabas rezervātu un nacionālo parku likumos

 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija 21.aprīlī pirms skatīšanas galīgajā lasījumā vienojās par izmaiņām vairākos dabas rezervātu un nacionālo parku pārvaldīšanu regulējošajos likumos. Likumu grozījumi saistīti ar vienotas aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldības veidošanu un administratīvi teritoriālo reformu.

Grozot likumus, kuri regulē Grīņu un Moricsalas dabas rezervātu, kā arī Slīteres un Rāznas nacionālo parku darbību, paredzēts noteikt, ka no šā gada 1.jūnija šo teritoriju pārvaldīšanu īstenos Dabas aizsardzības pārvalde. Līdz šim to veica katra konkrētā dabas rezervāta vai nacionālā parka administrācija.

Vienota aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldība nodrošinās arī vienotu dabas aizsardzības politikas realizāciju, informēja Vides ministrijas pārstāve. Saskaņā ar ministrijas ieceri Dabas aizsardzības pārvaldes galvenā mītne atradīsies Siguldā, kur šobrīd strādā Gaujas Nacionālā parka administrācija, un katrā konkrētajā dabas rezervātā un nacionālajā parkā uz vietas darbosies Dabas aizsardzības pārvaldes struktūrvienība.

Tāpat komisija skatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja Gaujas Nacionālā parka likumu un Krustkalnu dabas rezervāta likumu. Līdz ar izmaiņām vairākos citos aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldīšanu regulējošajos normatīvajos aktos ir nepieciešams likumus izteikt jaunā redakcijā. Tajos tiek precizētas dabas teritoriju robežas un atsevišķas aizliegtās darbības, noteikta darbību saskaņošanas kārtība.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!