• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunveidojamo novadu autoceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2009., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191053

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas pasākumiem

Vēl šajā numurā

24.04.2009., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par jaunveidojamo novadu autoceļiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns nosūtījis satiksmes ministram informāciju par jaunveidojamo novadu vajadzībām atbilstošu autoceļu posmu attīstību, aicinot prioritāri atbalstīt šo ceļu sakārtošanu, lai reģionu iedzīvotājiem būtu nodrošināta ērta piekļuve valsts un pašvaldību pakalpojumiem.

“Sarunās ar pašvaldību vadītājiem un iedzīvotājiem sliktais autoceļu stāvoklis gandrīz vienmēr tiek minēta kā galvenā problēma, kas kavē gan iedzīvotāju pārvietošanos, gan ekonomisko aktivitāti reģionos. Tieši tāpēc mēs apkopojām informāciju par tiem ceļu posmiem, kas būtu jāsakārto prioritāri,” norāda ministrs E.Zalāns.

Lai identificētu attīstāmos ceļu posmus, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) izmantoja trīs kritērijus:

• jānodrošina nokļūšana no katras pagasta vai pilsētas pārvaldes (jeb pašreizējā pagasta centra) uz jaunveidojamā novada centru;

• jānodrošina nokļūšana no novada pagasta vai pilsētas pārvaldes uz maģistrālajiem ceļiem;

• jānodrošina ceļu sakārtošana novados uz apdzīvotām vietām ar lielu iedzīvotāju skaitu, kā arī uz vietām, kur atrodas skolas vai citi sociāli nozīmīgi objekti.

RAPLM apkopotā informācija liecina, ka 2204 kilometru garumā jāsakārto grants segums, bet 1132 kilometru garumā – asfaltētā seguma ceļi.

Aptuveni aprēķini liecina, ka minimālās izmaksas, ja nemaina grants ceļu segumu, balstoties uz Satiksmes ministrijas datiem, šiem darbiem būtu nedaudz virs 300 miljoniem latu, bet, mainot grants segumu ar asfalta segumu, – virs 660 miljoniem latu.

Izprotot, ka viena gada laikā visus pašvaldībām svarīgos ceļu posmus sakārtot nav iespējams, ministrs E.Zalāns aicina Satiksmes ministriju, plānojot ceļu tīkla sakārtošanu, prioritāri atbalstīt to ceļu posmu sakārtošanu, kas sekmēs lielo novadu un līdz ar to reģionu attīstību.

Daudzas pašvaldības, apzinoties iedzīvotāju interesēm atbilstoša ceļu tīkla nozīmīgumu, to attīstībā ieguldījušas valsts dotāciju novadu infrastruktūras attīstībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!